Resurse online pentru alergare – Programe de antrenament

Tot continuand cu nebunia asta ( in conceptia unor prieteni ) de a participa la maraton, am tot cautat surse de documentare, despre cum sa te antrenezi pentru un astfel de eveniment. De la nutritie pana la cum trebuie sa te antrenezi. Azi am zis ca ar poate bine sa le pun pe toate intr-un post, nu de alta dar poate le mai citeste si altcineva si in plus imi va venii usor si mie sa le tin minte :))

maraton.info.ro

Una din cele mai mari comunitatii de maratonistii din Romania. O sursa extraordinara de informatii si sfaturi pentru viata de maratonist, si nu numai. Aici veti gasi informatii utile oricarei persoane interesate de o viata mai sanatoasa.
O sectiune extrem de utila este forumul unde puteti sa primiti sfaturi de la “batranii” acestui sport mai putin popular in Romania.

MyASICS – Antrenor virtual

Am mai scris intr-un post anterior despre acest site. Aici poti sa iti setezi un target ( un maraton sub 3:30 in cazul meu ) si pana cand vrei sa il atingi, plus alte cateva detalii despre experienta ta si vei primi un program care sa te ajute sa il atingi. In cazul meu acest soft pe langa faptul ca ma ajuta sa imi organizez antrenamentele poate mult mai bine decat as fi facut-o eu … ma ajuta si la motivatie. Dupa ce mi-am facut programul, l-am printat si l-am pus deasupra biroului. Astfel sper sa il respect cat mai bine si sa nu ma las pe tanjala ca sa zic asa.

coolrunning.com


Un site descoperit decurand, unul foarte interesant. Asemanator cu MyASICS aici poti afla anumite programe de antrenament dupa tipul de target pe care ti l-ai propus ( 5Km, 10Km, Semi-maraton, Maraton ) precum si dupa tipul de pregatire pe care il ai. Deasemenea mai poti gasi si anumite calculatoare ca Planificator de cursa ( te ajuta sa iti planifici timpi si pasul dintr-o cursa ) sau Calculator de calorii ( iti estimeaza calorile arse la ultimul antrenament ).

Cam astea ar fi deocamdata. Pe masura ce mai gasesc si altele le voi posta tot aici.
Daca aveti voi altele, lasati un comment si anuntati lumea 🙂

Cheers