Voi ce vă spuneți când alergaţi?

Uneori mai dau de ideea asta de mantră când alergi sau faci sport. Un gând, o încurajare care o repeţi şi astfel te motivezi să duci sesiunea sau cursa cu bine până la capăt. Voi aveţi un astfel de obicei? Ce vă spuneți când alergaţi?

Multe dintre mantrele vehiculate sunt un pic mai încrâncenare. Un prieten îşi repeta: I am a mean running machine! când era mai greu, pe finalul cursei. Altele sunt mai pe pozitiv: Hai că poţi! Finish strong! etc.

Nu ştiu de ce, dar pe mine nu m-au prins niciodată. Nu zic că nu functionează (sunt destule studii care zic că da) sau că nu am diverse gânduri când alerg, dar nu am o frază anume care simt că mă motivează în mod deosebit.

Am renunţat de mult la muzică când alerg, aşa că acum de cele mai multe ori încerc să nu îmi spun nimic. Nu de alta, dar are grijă destul subconștientul să îmi arunce destule ideei random şi fără sens în timp ce alerg că de cele mai multe ori trebuie să îi dau de treabă ca să mai tacă.

Aşa că de cele mai multe ori, mai ales în cursă fac mici planuri si calcule cu următorii kilometri. Cât am alergat ultimii kilometri, cum sunt faţă de timpul propus, cam pe unde ar trebui să bipăie următorul kilometru (dacă e un traseu cunoscut) etc.

Acum eu sunt şi destul de dubios că la alergarea pe bandă mai băgam un sudoku în alergare ca să treacă timpul mai uşor. Totuşi cred că avem un club al dubioşilor măricel dacă cineva a pus asta în softul benzi.

Dar sunt curios dacă voi aveţi o mantră anume? Ce vă spuneți când alergaţi?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

  1. Cred că are relevanță și distanța alergată. Dacă e scurtă, cu intervale, mă concentrez la timpi, la numărat, la calcularea pauzelor etc.

    Dacă e o alergare lungă, în ritm de zona 2, prefer să ascult muzică (dacă sunt singur). În grup e mult mai fan alergarea ușoară, dar atunci se lasă cu discuții între prieteni pe cele mai diverse teme. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.