Moş Crăciun Galantom – Secret Santa cu rost

Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei, a iubirii și a dăruirii. În ideea asta trebuie să recunosc că nu sunt mare fan al iniţiativelor Secret Santa, probabil vreo genă de grinch :-p. Dar asta şi pentru că simt că de multe ori experiența nu este cu mult rost, de multe ori e facută cu trebuie şi fără suflet. Dar pentru a fost o discuţie la scoala fetelor am încercat să mă gândesc cum ar putea fi un reintepretată ideea mai cu rost.

Varianta la îndemână este ca sumele cheltuite să fie donate pe o pagină de Moş Crăciun Galantom, până la urmă poate cel mai frumos cadou este bucuria de a ajuta pe cineva. Dar am încercat să mă gândesc şi la ceva suplimentar care să fie făcut în locul schimburilor de cadouri.

Cum pornesc o iniţiativă de Secret Santa Galantom

Pe scurt, fie că e vorba de o clasă sau colegii de la birou, ar trebui să gândiţi la o cauză pe care doriţi să o susţineţi şi toţi bani ce urmau să fie cheltuiţi să îi donaţi ca echipă către aceea cauză.

Ca lucrurile să fie mai uşor puteţi face acest lucru online pe dar.Galantom.ro unde puteţi să găsiţi o mulţime de cauze care merită susţinerea voastră. Click aici pentru a crea o pagină pentru iniţiativa voastră, urmează paşi şi după trimite către cei care participă să doneze suma agreată sau cât simt ei.

Idee în loc de cadouri Secret Santa

Şi pentru că totuşi e frumos ca oameni să se adune şi să împărtăşească împreună bucuria unei surprize, aşa că am încercat să mă gândesc la căteva alternative, fără cost, pentru ca toţi bani să meargă către cauza aleasă 😀

Cărţi citite

Fiecare participant, donează o carte pe care o are. Eu sunt mai minimalist, îmi place să dau mereu mai departe cărţile citite. Aşa parcă împart bucuria lor cu alţi oameni şi nu ţin cărţile citite doar să străngă praf la mine în casă.

Dedicaţii muzicale

Cel care trebuie să facă cadoul scrie pe un bileţel melodia pe care ar dedica-o persoanei alocate. Poate fi şi o persoană care citeşte pe rând bileţelele începând cu numele persoanei şi apoi să pună melodia fără a spune numele ei. Aşa poate fi şi o mică surpriză 😀

Bradul recunoştiinţei

Că tot se face bradul peste tot acum, fiecare participant ar putea pune în brad un bileţel cu numele celui alocat în care să treacă un gând, o apreciere sau o mulţumire pentru el.

Amintiri povestite

Pentru că o dorinţă a iniţiativelor de Secret Santa este să ne descoperim între noi, o altă variantă ar putea să fie un mic eveniment în care fiecare participant vine cu o fotografie mai veche şi povesteşte o amintire legată de aceea poză.

Trivia Secret Santa

Tot în ideea de mai sus, fiecare participant ar putea să îşi facă un mic trivia cu 3 întrebări despre el, la care participanţii ar trebui să răspundă cu adevărat sau fals.

Sper că ideeile de Secret Santa la birou au ajutat şi tare aş fi curios dacă reuşiţi să convingeţi colegii să încercaţi varianta Fii mai bun de Crăciun :-p.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.