Al treilea push pentru maraton

Ieri am avut al treilea “push” pentru maraton sa spunem asa, am facut un antrenament mai lung, 23Km in 2h:01min. Acesta a fost unul din cele mai grele de pana acum si asta nu din cauza ca a fost cel mai lung.

Incalzire, incalzire, incalzire

Ei bine eu am uitat asta ieri, ca un idiot m-am apucat de alergat seara dupa ce am petrecut aproape toata ziua in fata calculatorului. Nu e cea mai buna idee. Din prima cand am inceput am simtit ca organismul imi spunea “Ai uitat incalzirea”. Imi simteam gambele extrem de grele si parca abia ma miscam. Insa am facut cateva pauze de mers de vreo 20 de secunde la un Km de alergat si mi-am revenit un pic. Pe la Km 10 eram incalzit sa spunem asa, chiar am facut cateva portiuni de alergat chiar rapide. Desi Forrerunner-ul meu a luat-o un pic razna, cu cat alergam eu mai repede cu atat el afisa un pace mai mare, ajunsese pe la 11min/Km desi eu imi dadeam sufletul.
Insa desi credeam ca am trecut peste inceputul neinspirat pe la Km 22 aveam niste carcei destul de puternici si aproape ca am mers tot Km 23, am zis ca poate imi trece .. insa nu s-a intamplat … si am zis sa ma opresc sa nu fac vreo intindere.

Pericolele antrenamentelor din parc

Ieri pe cat de greu a fost cu neincalzirea de la inceput, am avut si parte de “pericolele” din parc.

Kinderi emo/punk/rocker/manelist

Poate am eu ceva care ii atrage, dar la fiecare antrenament in parc reusesc sa atrag cel putin unu. Daca nu stiti la ce ma refer, ei bine sa va explic. Ma refer la acei kinderi emo/puck cu geaca de rocker de la tata si cu rington cu Guta pe telefon care da testul de promovare la grupa mare in fata prietenilor prin incercarea de a dirija traficul si a se pune in fata ta cu mainile intinse in incercarea de a te bloca. Sau talentele anonime care vor sa dea proba pentru grupul Voua cu replici de genul “vezi ca ti s-a descheiat siretul”.

Cainii

Sa nu ma intelegeti gresit … iubesc caini .. si chiar cei mari. Nu am nici cea mai mica problema cu ei. Chiar doresc sa imi iau si eu unul. Insa daca vreti sa va plimbati cu ei prin parc … si stiti ca nu ii puteti controla, va rog luati o lesa, nu ma intereseaza daca nu are botnita, dar macar o lesa.
Nu stiu daca stiti ce inseamana sa alergi spre seara cand e aproape intuneric, cu castile pe urechi, si sa te trezesti cu un caine latrand cat il tine gura la o distanta prea aproape de gamba ta pentru colti lui. Stiu ca are si efect de stimulare … si o sa alergi o portiune ca un negru din tanzania uitand de oboseala dar iti sta si inima in loc un pic.

Ploaia

Asta nu e chiar un pericol din parc, dar afecteaza performanta. Ieri a ploat inainte sa alerg si inca mai era ud pe jos. Umezeala in combinatie cu micile floricele si frunze cazute din copaci faceau sa alunec destul de bine, era parca alergam pe ghiata. In plus am avut si ghinionul de a lua o mare balta chiar pe la inceput, si pe langa ca imi simteam piciorul stang mai greu, imi simteam cum se mureaza piciorul meu in umezeala si se formeaza bataturile. Doamne ajuta sa nu fie asa vreme si la maratonul din Bucuresti.

Cam atat despre antrenamentul de ieri. Acum sunt la recuperare, nu ma dor asa mult picioarele cat genunchi. Trebuie neaparat sa imi iau o pereche de adidasi speciali pentru alergat, acum alerg intr-o pereche de Reabook, care sunt extrem de confortabil la mers, dar nu cred ca sunt cei mai indicatii pentru alergat.

In alta idee, m-am decis ieri s-a imi iau si o bicicleta. Nu vrea sa particip la triatlon, nu de alta dar nu cred ca au proba de inot ca toporul la fund. Vreau pentru a mai alterna alergatul cu bicicleta.

Cheers

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.