Garmin Forerunner 910XT – impresii din cutie

Pentru că anul trecut am fost cuminte 😀 am primit de Moş Crăciun o nouă jucărie: Garmin Forerunner 910XT. Cred că Moş Crăciun vrea subtil să îmi recomande să mă ţin serios de promisiunea cu primul triatlon.

Deocamdată nu am apucat să mă joc foarte mult cu el, dar am vrut să împărtăşesc cu voi bucuria despachetării lui 😀

Cutia

Pentru cate accesori are în interior vine într-o cutie relativ mică. Odată ce o desfaci nu prea mai reuşeşti să le pui la loc la fel de frumos. Dar ce contează doar îl luăm să îl folosim, nu să îl ţinem în cutie.

Garmin 910 XT-002

Garmin 910 XT-001

Garmin 910 XT

Cutia despachetată

Odată ce deschidem cutia şi împrăştiem tot ce era în interior, începem să ne punem problema unde au încăput toate.

Cutia contine:
ceasul
încărcătorul cu 3 adaptoare de priză. Care îmi place foarte mult, fiind separat de cablul de alimentare pe USB, îl pot folosi si la alte gadget-uri cu alimentare pe USB. Eu personal nu păstrez decât adaptorul pentru europa, restul le arunc. Dacă ajung în Anglia şi am nevoie de adaptor o să iau unul/două universale pentru toate dispozitivele nu car adaptor pentru fiecare (asta dacă le mai găseşti, deobicei te loveşti mereu de ele, mai puţin când ai nevoie).
prelungitor braţară care nu m-am prins încă la ce foloseşte. Probabil pentru montarea pe bicicletă.
centura de puls
cablu USB pentru încărcare
stick Wireless Ant+ pe USB pentru transferul datelor pe calcultator
manuale in diferite limbi pe care le arunc (la pubelele de hartie bineinţeles). E mai amuzant să descoperi singur cum funcţionează. Dacă nu, există oricum manualul online

Garmin 910 XT-003

Garmin 910 XT-004

Garmin 910 XT-005

Ceasul

Ceasul în sine este foarte fain. Mult mai finuţ decat modelele anterioare ce erau un pic butucănoase.

Garmin 910 XT-007

Garmin 910 XT-008

Garmin 910 XT-009

Garmin 910 XT-010

Garmin 910 XT-006

Acum folosesc în mod curent Suunto în primul rând pentru baterie (nu are GPS), care ţine 6 luni aşa că îl folosesc ca un ceas normal. La ceasul cu GPS, ori uitam să îl iau, ori să îl încarc. Îmi strica mereu dispoziţia când ajungeam la antrenament şi nu aveam ceasul sau era descărcat. Ca să nu mai zic de cazurile când trageam mai tare la un antrenament şi se descarca aproape final.

Garmin 910 XT-011

Garmin 910 XT-012

Prima deschidere

Garmin 910 XT-013

Garmin 910 XT-014

Garmin 910 XT-015

Garmin 910 XT-016

Garmin 910 XT-017

Garmin 910 XT-018

Garmin 910 XT-019

Garmin 910 XT-020

Garmin 910 XT-021

Garmin 910 XT-022

Concluzii

Chiar dacă nu sunt un mare fan al ceasurilor cu GPS şi nu voi alerga cu el la fiecare antrenament, îl voi folosi cu siguranţă în anumite antrenamente, mai ales la înot. Am apucat să înot odată cu el şi sper să fac curand un articol despre prima experienţă.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

21 Comments

  • Cred ca astea noi vin deja cu ultima versiune de soft 2.70. Nici un ceas cu gps nu o sa-ti dea instant pace-ul foarte precis, pentru ca depinde cum prinde si el satelitii. Iar despre stroke-uri, creste precizia odata cu tehnica;)

 1. Sunt foarte multumit de ceas. L-am folosit deja in cateva concursuri, dar si la antrenamente si fun (snowboard, windsurfing si motocross) si se descurca perfect cu o multitudine de parametrii. Singurele hibe pe care i le-am putut gasi au fost ca da kicks la inotul indoor (citeste cateodata backstroke in loc de freestyle si adauga multe lapuri peste real) si la run/bike citeste pe acelasi traseu variatia de altitudine diferit. Dar sunt probleme pe care le-au amendat si altii pe diferite forumuri. In rest e un ceas cu multe functii f utile. Bafta!

  • La inotul indoor Ee am constatat ca imi baga lap-uri in plus atunci cand fac miscari nespecifice: uitat la ceas la mijlocul bazinului scarpinat la nas schimbatul stilului la mijlocul bazinului, orice miscare care nu tine de inotul propriu-zis.

 2. Buna Draga Gaby , … o recomandare de achizitie a acestui model … sau a aparut altceva si mai util ?
  Multumesc , cristi .

  • Daca planuiesti sa te apuci de triatlon il recomand cu mare drag. Doar pentru alergare e un pic discutabil daca merita investitia sau nu. Depinde foarte mult de bugetul pe care vrei sa il aloci.

   • … Multumesc Draga Gaby ! … obiectivul meu este tot cu prietena mea alergarea , de a “o dota” cu un instrument “capabil” sa-mi furnizeze direct in teren informatia cu diferenta de nivel pozitiva cumulata pe parcursul turei , … astfel voi inlocui modelul 305 , care in prezent imi daruieste in teren surpriza de a se bloca … Care Este Parerea Dumitale Gaby ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.