Cum mi-am găsit cheile cu Chipolo

Eu sunt mai căscat, aș zice poate chiar un pic mai mult. M-am învățat la evenimente să nu las niciodată rucsacul jos undeva. Nu de alta dar mă trezesc peste câteva ore că nu știu unde l-am lăsat. De cele mai multe ori găsesc lucrurile uitate pe cine știe unde. Astăzi însă am fost foarte încântat că am reușit asta cu tehnologie 😀

După o vizită scurtă la o frizerie din cartie, la întoarcere când să deschid ușa nu îmi găsesc cheile.  Am deja experiență în rătăcit lucruri, așa că am procedura pregătită. Refac drumul, întreb la frizerie dacă nu le-au găsit, refac iar drumul, mai verific la frizerie și caut și sub canapeaua unde am stat. Verific în porbagaj la mașină unde trecusem să las ceva. Am scos chiar tot de prin mașină și nimic.

Asta e, le-am pierdut. Fac un inventar rapid ce am dublură, trebuie să tai un lanț de bicicletă, nimic major. Cheia de la mașină era separat, așa că am scapat ușor. Acum urmează partea cea mai grea. Trebuie să o sun pe Oana să îi cer cheile ei. Să vezi câte zile de mișto-uri o să trag :-p.

Brelog pentru căscați

Cum ridic telefonul să sun îmi aduc aminte. Acum ceva luni, la o șezătoare cu cei de la MobilPay, ne-au oferit un Chipolo. Un mic dispozitiv pentru oameni căscați ca mine să găsească lucruri. Deși aplicația nu o mai aveam instalată, Chipolo era în continuare atașat la chei.

Din păcate el nu are un GPS activ, transmițând locația doar în momentul în care este conectat cu telefonul. La mine nu mai era updatată locația din iunie. Totuși în aplicație poți lansa un soi de alertă în tot sistemul și dacă cineva cu aplicația trece pe lângă el îți va trimite notificare.

Am pornit aplicația, am lansat alerta de pierdut și am refacut din nou traseul. Nu știu câți sunt în România activi ca să îți găsească alții lucrul pierdut, dar dacă știi cam pe unde ai pierdut un lucru, tot e fain că poți să mergi pe acel traseu și te anunță când se conectează cu el.

Chipolo când vrei, fluieră

http://ssqt.co/mEdcTPw
Așa mi-am dat seama că erau în mașină. La ce mic depozit am zilele astea în porbagaj și știind că sunt acolo tot nu le găseam. Noroc că Chipolo fluieră 🙂 Nu știu dacă ați prins, dar când eram mic a fost o modă cu un brelog care atunci când fluierai lângă el, fluiera și el. Asta a fost cred strămoșul acestor gadget-uri. Cele noi știu în continuare să flueiere, doar că acum o pot face la apăsarea unui buton din aplicație. 

Chiar și așa a durat puțin să scot cutiile una câte una să văd ce fluieră și ce nu. Dar le-am găsit!

Dacă vrei să cumperi unul poți intra pe link-ul de mai jos și ai reducere 20%, ce se aplică în al doilea pas de checkout.
http://ssqt.co/mEdcTPw

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.