Ce am făcut săptămâna asta, 29 martie 2015

Mi-am propus să scriu mai des despre proiectele faine în care am onoarea să mă implic și oameni faini alături de care o fac. Astfel că m-am inspirat de la DC Rainmaker și voi încerca să scriu săptămânal despre lucrurile în care m-am împlicat dar și să promovez diverse lucruri interesante pe care le-am descoperit în săptămâna respectivă.

Săptămâna asta a fost una frumoasă dar un pic cam ultramaratonistă. A început cu un drum la Iași, întors miercuri noaptea, lucrat vineri noaptea peste program, mers acasă schimbat și aterizat în parcul Tineretului pentru Crosul Pădurii. Din fericire duminică am reușit să dorm bine, nu de alta dar de luni avem treabă 😀

Vizită de lucru pentru Semimaraton Iași

Marți și miercuri am fost cu Victor Vlad la Iași. Asta pentru că ne bucură ca la inițiativa Rotary Club Iasi Copou să fim parte din organizarea primului semimaraton din Iași. Interesul a fost foarte mare pentru eveniment si înscrierile, chiar dacă lansat cam din scurt, merg excelent. Sunt 170 de alergători la semimaraton și 350 la toate probele.

Principalul motiv pentru care am fost la Iași a fost pentru a finalizat ultimele detalii despre traseu și întâlnirea de lucru cu autoritățile locale. Eu am fost pentru prima oară în Iași și vreau să spun că am fost chiar uimit cât de frumos este. Traseul reușind să atingă foarte multe din principalele obiective turistice.

Deși am stat cu inima puțin strânsă la întâlnirea cu autoritățile, am ieșit foarte bucuros, pentru că au fost foarte deschise și ne-au oferit tot sprijinul în ziua cursei.

Dacă nu v-ați înscris până acum, vă recomand să o faceți în următoarele zile ca să prindeți taxa mai mică 😉

Am povestit la Dolce Sport despre Crosul Pădurii

Joi am povestit împreună cu Teodora la Dolce Sport despre Crosul Pădurii.

8 hours overtime for a good cause

O idee foarte faină de care vă spuneam săptămâna asta, în care profesioniști din diverse domenii lucrează voluntar 8 ore pentru a livra un proiect de care are nevoie o organizație. Anul acesta am schimbat puțin rolurile și în timpul evenimentului am fost și implicat într-o echipă. Proiectul nostru a implicat realizarea unei propuneri de redesign pentru site-ul organizației De-a Arhitectura. Dacă aveți copii mici vă recomand cu drag să răsfoiți site-ul lor, pentru că fac proiecte foarte faine pentru cei mici prin care aceștia învață despre arhitectură și mediu construit.

11066548_1587632381505456_700037264837932466_o

Crosul Pădurii

A ajuns la ediția a saptea. Eu mă bucur să spun că am putut să mă implic în ultimele 3. Anul acesta a fost ediția cu cei mai mulți număr de participanți, dar lucrul care m-a bucurat cel mai mult a fost numărul de copii care au alergat în ciuda vremii.

11090877_835488353183271_8089926116968710550_o

Deși a fost o vreme ploiasă, am auzit mulți concurenți care s-au bucurat de ea. Aerul era mai placut, nu te încâlzeai și unii mai aveau și nostalgii din copilărie când alergai vara prin ploaie. Ca și organizator nu era cel mai plăcut fiind înmuiat bine după 12 ore :)) Pentru mine totuși a prins bine că de la frig și hainele ude nu mă lua somnul fiind după o noate nedormită :))

Link-uri interesante

Multe din lucrile interesante pe care le găsesc le găsești pe pagina de facebook: facebook.com/gabrielsolomon.ro.

Oportunităţi de finanţare europeană în sport: Programul Erasmus+sport
O inițiativă foarte faină a Ministerului Sănătății prin care vineri, 27 martie 2015 la sediul Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport a avut loc prezentarea “Oportunităţi de finanţare europeană în sport: Programul Erasmus+sport”. Prezentare susţinută de specialişti ai Institutului şi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
http://mts.ro/noutati/27-martie-2015-oportunitati-de-finantare-europeana-in-sport-programul-erasmussport/

Marian Vasile aleargă la Marathon des Sables
Se pare că o să avem o echipă numeroasă de alergători la ediția de anul acesta. Marian aleargă pentru Inima Copiilor și vă invit să îl susțineți pe: inimacopiilor.ro/marian/

Robert Hajnal vorbește despre taxele de participare
Desigur ca la fiecare discuție pe această temă există păreri de fiecare parte. Eu însă ce sper să se întâmple este ca energia folosită în aceste discuții să treacă spre următorul pas, cel de implicare. De exemplu Federația de Duatlon a lansat o invitație ca sâmbătă după ședința tehnică cei care doresc să rămână pentru formarea Comisei de Amatori din cadrul FRTRI. Comisia va avea rolul de a veni în ajutorul conducerii FRTRI în a coordona și a organiza tot ce este legat de sportivii amatori – competiții interne, externe, licentieri etc. Mi-aș fi dorit să ajung, însă la ora aia strângeam logistica de la Crosul Pădurii. Sunt curios câți au rămas și câți din ei se vor implica mai departe.
https://www.facebook.com/1573186032899109/photos/a.1581700322047680.1073741828.1573186032899109/1585013908382988/?type=1&permPage=1

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.