Pe 27 martie, 50 de voluntari profesioniști stau peste program pentru o cauză

Mâine seară ne adunăm și muncim peste program. Peste 50 de profesioniști, de bună voie și nesiliți de nimeni or lucra pentru o cauză nobilă la 8 hours overtime for a good cause. Totul începe la 7 seara și până la 3 dimineața timp vor trebui să livreze la final ceva cu cap și coadă. Un proiect pe care organizația îl poate folosi de mâine. Cred că asta este partea cea mai faină la acest proiect, în opinia mea binențeles.

Acum desigur că nu poți să ai asteptări ca în ele 8 ore să se contruiască un avion, dar sunt multe proiecte punctuale de care organizațiile au nevoie, unde echipele de profesioniști pot livra ceva concret.

Mă bucur mult că am putut pune umărul cât am putut la acest proiec și mă bucur că mâine seara voi lucra peste program 🙂

Mai multe detalii în comunicatul de mai jos:

Peste 50 de voluntari profesioniști își donează o seară de lucru la 8 hours overtime for a good cause

București, 26 martie – Vineri, 27 martie, de la ora 7 seara până la ora 3 dimineața, cei peste 50 de profesioniști din diverse domenii vor rezolva 9 brief-uri ale organizațiilor non-profit înscrise în eveniment. Timp de opt ore, 9 echipe formate din experți în comunicare, vânzări, producție audio-video, resurse umane sau planificare strategică rezolvă problemele punctuale cum ar fi dezvoltarea unui website, construirea identității unui program, planificarea relației cu donatorii sau o campanie de vânzări. 8 hours overtime for a good cause are loc în acest an simultan în 8 orașe din România și în alte zeci locații din toată lumea.

La București, 8 hours overtime for a good cause este organizat pentru a doua oară de Fundația Comunitară București împreună cu un grup de voluntari profesioniști, cu experiență în project management, evenimente sportive și filantropie. Cele 9 organizații non-profit prezente în acest an au fost selectate în urma unui apel de proiecte și sunt: Fundația PACT – Video cu impact, Fundația Noi Orizonturi – Tabără de educație prin aventură – VIAȚA, SSSP/O masă caldă – O masă caldă București, Asociația ProVita – Sistem de gestiune donatori și management de voluntari, Fundația Special Olympics – Strategie de fundraising, Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) – identitate pentru programul PAS (Permanent Advocacy Service), Fundația Policy Center for Roma and Minorities (PCRM) – website “facelift”, Asociația “De-a arhitectura” – De-a arhitectura pe net, Fundația Comunitară București – strategie pentru creșterea donațiilor individuale la Swimathon.

Mai mult de 120 de voluntari profesioniști au aplicat pentru a sprijini organizațiile să își rezolve proiectele. Fiecare proiect va avea în seara de lucru peste program o echipă interdisciplinară formată din 5 experți, un project manager și un reprezentant al organizației beneficiare. Pentru eficiență, echipele vor lucra pe baza documentației pregătite din timp de organizație și structurate cu ajutorul unui mentor, expert în domeniul proiectului.

„8 hours overtime for a good cause este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită suport și consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

Evenimentul are loc simultan în București, Bacău, Cluj, Iași, Sibiu, Ploiești, Brașov și Sfântu-Gheorghe, dar și în alte orașe din lume, pe 27 martie, de la 7 seara până la 3 dimineața. La București, el are loc la American International School of Bucharest și este găzduit de prezentatoarea de televiziune Melania Medeleanu.

Sponsorii acestei ediții sunt: Orange România, Deloitte și Eyes Open. La nivel național, programul este sprijinit de rețeaua de fundații comunitare și finanțat de Asociația pentru Relații Comunitare. Evenimentul din 27 martie este realizat cu sprijinul: Pepsico România, Cafeterie, Electronic Arts Romania, American International School, Galantom, AIMS și Dale Carnegie Training România.

În 2014, evenimentul de la București a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

ilustratie_8 hours

Pentru mai multe informații despre programul din România, vizitați www.8-i.ro, și despre programul internațional, vizitați: www.8-i.org.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.