Retrospectiva 2013

2013 a fost un an foarte interesant pentru mine. Unul în care m-am focusat mai mult decât în alți ani pe realizarea de evenimente sportive decât în participarea la ele. Am avut parte de provocări noi ca și coordonator de evenimente sportive pentru ViitorPlus, am lansat câteva proiecte noi, dar am avut și câteva provocări sportive personale.

Ianuarie

Principala activitate din ianuarie a fost bineînţeles organizarea alături de Ro Club Maraton a Semimaraton Gerar.

549881_601996699817098_1330986020_n

Februarie

Am participat la Campionatul municipal de 3000m în sală alergând în 9 min 36 sec.

Am lansat un nou modul în proiectul 42km: volunteers.42km.ro.
Din păcate nu am reușit până astăzi să îl dezvolt așa cum mi-aș fi dorit, este însă pe lista din 2014.

Martie

Am reușit să obțin certificarea de director de cursa din partea RRCA

rrca race director

Aprilie

Am participat la dezbaterea “Campionii se nasc Acum!” organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului în colaborare cu Asociaţia Student Sport şi Consiliul Naţional al Elevilor.

Am lansat SportPici, un website ce promoveaza sportul pentru cei mici. Anul acesta am dat drumul la site şi am început să adaugăm articole. Mulţumesc colegilor Ionut Maita şi
Maria Ber care m-au ajutat cu articole. O să încercăm să fim şi mai activi în 2014, iar dacă doriţi să ne ajutaţi cu orice fel de informaţii sau articole am fi bucuroşi să vă alăturaţi echipei noastre.

sportpici

Am organizat VeloCompass ediţia 2013 alături de Radu Milea. Un concurs foarte frumos de orientare pe MTB în pădurea Băneasa.

Velo Compass

Mai

Am fost pacemaker la Semimaraton International București la proba de semimaraton pentru timpul de 1h 30m.

Am lansat la ideea lui Lucian Almarii o modalitate inedită de înscriere la Crosul Pădurii: gratuit cu formularul de 2%.

Iunie

Am realizat o campanie inedită de promovare a Crosului Pădurii pe scările de la metrou.

DSC02181

Am organizat împreună cu echipa ViitorPlus ediția a V-a a Crosul Pădurii powered by Dolce Sport. Anul acesta el va avea loc în 30 martie şi vă puteţi deja înscrie pe http://crosulpadurii.ro/inscriere/

Slide2013-2

Am lansat Galantom cu ocazia ultramaratonului de înot a lui Andrei Rosu. A fost o lansare pe cinste, pe lângă performanţa atletică Andrei reuşind să strângă 1,860 ron în doar câteva zile.

Am împărtășit povești de alergare echipei Pastel.

gabriel2

Iulie

În iulie am avut primul eveniment care nu este organizat doar de Ro Club Maraton pe aplicaţia de management a înscrierilor register.42km.ro. Este vorba de Cozia Mountain Run, unde Tudor Butu a fost prima persoană care primea acces la aplicaţie după mine. Am avut un pic de emoţii cum se va descurca o persoană care nu ştie sistemul, dacă este intuitiv sau nu. Dar până la urmă totul a mers ca pe roate 🙂
Mulțumesc Tudor pentru testarea aplicaţiei!

August

Am fost alături de Adrian Ber în ultra maratonul de 123km peste creasta Făgăraşului şi creasta Pietrei Craiului cu o diferenţă de nivel de peste 7500 m, proiect denumit în mod inspirat Ber2M şi realizat în beneficiul Pădurea copiilor.

Am apărut în Men’s Health prin articolul Maratonist la orice vârsta (mulţumesc George Gurescu pentru articol şi Manole Sava pentru poze).

Am lansat la ideea lui şi împreună cu Ionuţ Maita, Spofri , locul în care poţi să postezi anunţuri pentru a imparţi cu alţi pasionaţi sportul pe care îl practici. Mai concret discutăm despre anunţuri pentru cazare, transport şi colegi de echipă. În 2013 am lansat secţiunea pentru cazare şi sperăm să lansăm în februarie anul acesta şi partea de transport.

default

Septembrie

Septembrie a fost o lună plină de organizări de evenimente.

Cireaşa de pe tort a fost bineînţeles organizarea alături de Andrei Roşu şi Ro Club Maraton a Transmaraton. Anul acesta sperăm că am oferit o experienţă şi mai frumoasă decât la prima ediţie, cert este că am depăşit rezultatele de fundraising, mai exact 153.547 Ron din 1955 de donaţii.

După Transmaraton am organizat pe 29 septembrie, în parcul IOR din Bucureşti, un concurs inedit, ştafeta Run4Freedom, organizată în cadrul proiectului The NO Project powered by Bancpost în colaborare cu Agentia Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Octombrie

A fost o lună specială cu două proiecte personale importante. Primul a fost Legati de cauza Hospice, proiect prin care alături de Victor Vlad, Ştefan Oprina, Mihai BaractaruFlorin Munteanu si George Dobre
am reuşit doborârea recordului mondial Guinness pentru HOSPICE Casa Speranței la Maratonul Internațional Raiffeisen București. a href=”http://www.gabrielsolomon.ro/am-batut-recordul-mondial-cum-am-alergat-legat-de-cauza-hospice/” target=”_blank”>Am alergat peste 42 de km legați între noi în 2 ore 54 minute și 33 secunde, doborând astfel recordul mondial cu un minut.

În acelaşi timp, am continuat să ma ocup de echipa de pacemakeri Ro Club Maraton astfel că am avut o super echipă de pacemakeri la Maratonul International Bucuresti, la probele de maraton şi semimaraton.

Bucuria mare după MIB a fost şi din partea proiectului Galantom care a reuşit să strângă prin echipa de 41 alergători-fundraiseri 51.635 Ron pentru 6 cauze. Felicitări fundraiserilor, asociaţiilor, dar şi lui Andrei Chirtoc şi echipei Envision care au oferit suport fundraiserilor şi organizaţiilor pentru această reuşită.

Luna s-a încheiat cu o altă nebunie: Vertical Challenge – Steps for Life Edition. Un eveniment de antrenament pentru alergarea pe scări timp de 24H. Eu am reușit să alerg 11 ore din cele 12 planificate. Am fost însă foarte bucuros să am alături de mine alţi 8 nebuni: Andrei Gligor, Daniel-George Ilinca, Andrei Serbanescu, Cristian David-Matei, Ionita Florin, Daniel Horhogea, Florin Bucur şi Daniel Carstoveanu.

Noiembrie

Pe principiul Sergiu Nicolaescu am făcut parte din echipa de organizare, dar am si pedalat la 1000km Balkan Charity Challenge. Evenimentul este unul extraordinar şi pe care il recomand cu drag. Preînscrierile s-au deschis deja pentru ediţia din 2014 şi vă recomand să vă înscrieţi aici pentru a avea prioritate la deschiderea înscrierilor oficiale.

1457506_577755762280168_248254869_n

În noiembrie am început sa fim şi mai vizibili cu asociaţia deschisă alături de Oana şi Andrei Gligor în august 2013: People for Sport

Decembrie

Am organizat de 1 decembrie Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc alături de Ro Club Maraton:
header-carousel-2

Am primit un super cadou de la Oana. Din păcate, însă, nu l-am testat până acum.
1459122_585880088134402_1147259286_n

Am primit invitația din partea Pastel la dezbaterea Cum promovam sportul in scoli cu ocazia Cupei 1 cea mai mare competiție sportivă scolară din sectorul 1, organizată de Primăriei sectorului 1 și Asociația Sport pentru Viață.

Am încheiat anul cu alt eveniment inedit: SkyRun. O alergare de 34 de etaje in SkyTower, organizată de  Raiffeisen Property InternationalFundatia Hospice Casa Sperantei şi smartatletic. Pe lângă implicarea în organizare m-am bucurat mult că a fost al doilea eveniment în afara celor RCM care folosește platforma de înregistrare register.42km.ro. De data aceasta am folosit sși integrarea pentru plata cu orice card bancar. In plus la Sky Tower am introdus și integrarea Galantom în procesul de înscriere, obţinând astfel în final 35 de fundraiseri, 15792 Ron şi 279 de donaţii.

A şi cred că cea mai mare bucurie in Decembrie a fost deschiderea şi închiderea înscrierilor de la Semimaraton Gerar în doar câteva ore :D. Pentru concurenţi cu siguranţă nu a fost o veste bună, dar ca şi organizator a fost o mare bucurie de interesul generat pentru acest eveniment.

Am organizat prima acţiune People for Sport: Clopoţei în alergare. O alergare de grup inedită ca antrenament pentru Semimaraton Gerar dar şi în scop nobil: străngerea de fonduri pentru aparatul RetCam pentru care se straduiesc Inima Copiilor şi Andrei Gligor să strângă fonduri.

cover-facebook

Concluzii și planuri de viitor

A fost cred anul în care m-am întins cam mult. Am mers în paralel cu prea multe proiecte și asta nu a fost prea bine. M-am bucurat că am putut sa pun umărul la multe lucruri, dar nu am reușit să le duc pe toate așa cum mi-aș fi dorit. Așadar planul pentru 2014 este să mă focusez foarte mult doar pe 2 proiecte în care cred foarte mult (portalul 42km.ro și platforma Galantom) şi pe acţiunile asociaţiei People for Sport. Dar detalii concrete despre planurile 2014 într-un post viitor.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.