Maratonul international Cluj 2013 – raport de cursa

15107_497616040294141_1633947000_n

Maratonul de la Cluj este unul din cele mai faine maratoane de la noi. Startul şi finish-ul de pe stadion sunt absolut senzaţionale. Deşi drumul până acolo nu este deloc uşor, nu am vrut să îl ratez nici anul acesta. Anul acesta am alergat în omagiu pentru Maratonul de la Boston.

Drumul

De obicei am ales trenul pentru a ajunge la Cluj, însă pentru anul acesta am analizat un pic şi am decis că este mai convenabil să mergem cu maşina. Aşa că am apelat la colegii de club de la Autonom şi vineri am închiriat o maşină. Cum anul acesta am alergat la ştafetă, lucrurile s-au potrivit perfect. Am mers împreună cu toată echipa în maşină.
A fost un drum lung, mai ales pentru mine că am condus :-p dar am mers fără mare grabă şi pe la 16:00 am ajuns la stadion, locul de start.

Am mâncat o porţie de paste în secţiunea VIP 😀 împreună cu Alin de la CompresSport şi Stefan de la Running Shop. Ocazie cu care am descoperit o nouă bere preferată :D, după Ciuc Radler acum pe listă intră şi Ursus Radler, care e şi fără alcool. Ştiu că pentru mulţi e un fel de suc, dar mie tot îmi place :D.

Omagiu pentru Boston

Felicitări Runners Club pentru oferirea de panglici negre în kitul de participare în omagiu pentru victimele de la Boston. M-am bucurat când am văzut că şi mulţi alţii au alergat cu ele. Am tot evitat să scriu despre acest subiect. Sincer incidentul m-a lăsat fără cuvinte. Am tot sperat că după şocul iniţial voi putea înţelege ce s-a întâmplat. Încă nu înţeleg care a fost scopul acestui atac, dar cred că au reuşit să unească comunitatea de alergători şi mai mult şi să pună alergarea şi mai mult în inimile noastre. Ea va rămâne în continuare pentru noi o oază de linişte, refugiul nostru când avem nevoie de o perioadă de linişte şi reculegere.

Cursa

Echipa Ro Club Maraton – Rehau a fost formată din Vitalie Gheorghita, Emanuel Trandafir, Victor Vlad şi subsemnatul. Am alergat cu obiectivul de a urca pe podium. Aveam însă o concurenţă puternică, două echipe: Road Runner şi C.B.B.I. Braşov. Atuul nostru a fost Vitalie care a alergat excepţional, ajungând primul în 32 de minute, dupa care a continuat si a câștigat locul doi la semimaraton. De la acest avans impresionant, scopul nostru era să îl păstrăm cât mai bine.
Următorul a fost Emanuel care a venit tot primul, cu doar câteva secunde în faţa celei de-a doua echipe: Road Runner. Urmează Victor la aparat, care este depăşit, însă doar cu câteva secunde. Astfel că după ce îmi predă mie ştafeta, până la ieşirea din stadion îl ajung pe alergătorul din prima ştafetă. Aleargă foarte încet. Îl ştiu că are un timp foarte bun pe 10.000 aşa că îmi este un pic ruşine să îl depăşesc. Stau în spatele lui nedumerit de ce aleargă aşa încet. După primii 500m îmi dau seama care era strategia lui. Îl aştepta pe primul de la maraton. Odată ce ne-a ajuns porneşte motoarele şi se lipeşte în spatele lui.
Fără să mă gândesc prea mult mă prind şi eu de trenuleţ. Îmi revin repede din visare şi după vreo 300m îi las să o ia în faţă. Dacă stau în ritmul lor după 3-4km mi-aş scuipa plămânii pe jos. Încep să se distanţeze însă nu foarte tare. Continui să îi am în vizor. E clar că nu o să îi ajung însă încerc să mă ţin cât mai aproape de ei.
Trag din greu. M-a derutat un pic şi traseul care s-a schimbat faţă de anul trecut. M-am uitat eu pe hartă, dar parcă nu era aşa lung. Alergând pe aceeași stradă tot mă uitam unde e întoarcerea, care părea că nu mai vine.

În final, am reuşit să termin în 37:33. Cu un total de 2h:26 ca şi echipă, câştigând locul 2.

Nu le am cu politica, dar nu pot sa nu îl apreciez pe domnul Boc, pentru că a venit la maraton şi a şi alergat la cursa populară.

DSC01942

Imediat după cursă mi-am pus colanţii şi jambierele de compresie de la CompresSport. Lucru care m-a ajutat enorm, mai ales pe cele 7 ore de condus înapoi la București. De obicei când merg cu maşina mult după o cursă, când cobor am picioarele înţepenite, acum însă erau aproape fresh. De acum clar nu le mai voi lasa acasă la vreo cursă.

Mici concluzii

A fost o cursa foarte tare şi mă bucur foarte mult de rezultat! Nu e timpul meu cel mai bun pe 10.000 dar având în vedere cât m-am antrenat pentru cursa asta eu sunt foarte mulţumit!

Felicitări Runners Club pentru o nouă ediţie superbă! Am fost bucuros să văd că a crescut numărul de spectatori de pe traseu şi din stadion. Sunt convins că în câţiva ani o să fie plin stadionul 😀

Felicitări Andrei Gligor pentru un PB excepţional!

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

4 Comments

  1. si eu il apreciez pe dl boc, mai ales dupa ce mi-a taiat salariu si a trebuit sa reduc cursele la care am planificat sa particip

    • Actiunile lui ca ministru sunt discutabile, insa cred ca participarea lui la cros este laudabila. Mi-as dori sa il vad si pe domnul Oprescu odata alergand sau participand la un alt concurs sportiv pentru amatori!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.