De ce sa participi la un concurs de orientare sportiva

Poate că atunci când vă gândiţi la orientare vă vin în minte imagini cu Rambo ce merge zeci şi sute de kilomentri prin pădurea / teritoriul inamic cu nimic altceva decât o hartă, o busolă şi un cuţit. Cursele moderne de orientare sportivă sunt însă mult mai dinamice (totuşi fără gloanţe şi tancuri) şi mai tehnologizate. Cronometrarea se face electronic cu chipuri, iar mulţi sportivi folosesc dispozitive cu GPS, nu pentru a se orienta :-p, ci pentru a analiza tura după concurs.

Ce presupune un concurs de orientare?

Pe scurt, primeşti o hartă cu câteva puncte marcate pe ea, iar scopul tău este să navighezi traseul, atingând toate punctele, într-un timp bineînțeles cât mai rapid.

De ce aş participa la aşa ceva?

Într-o eră digitală, de multe ori suntem puşi în situaţii în care trebuie să navigăm folosind ceva “rudimentar” precum o hartă. Că asta înseamnă navigarea într-un oraş nou sau o tură la munte, abilitatea de a naviga folosind o harta şi o busolă cred că este una foarte utilă. În plus, dacă participi la concursuri de alergare sau bicicletă, un concurs de orientare folosind aceleaşi mijloace va fi o experienţă cu adevărat inedită, o nouă provocare, una după care toţi concurenţii de până acum de la VeloCompass au spus mai vreau :).

Nu am participat niciodată. Cât de greu este?

Stai liniştit, am avut mulţi participanți la prima lor experiență cu orientarea la VeloCompass şi s-au descurcat de minune. Concursul este gândit special pentru începători, aşa că punctele sunt puse să fie găsite uşor, traseele sunt relativ scurte (~10km), iar noi îţi vom face un training înainte de concurs. Te invităm şi în seara asta la un training special în parcul Carol de la ora 19:00. Detalii aici.

Dacă nu te-am convins să te înscrii la VeloCompass te mai invit să urmăreşti clipul de mai jos de la o cursă de orientare în alergare:

Staţi liniştiţi nu o sa vă bagăm pe trasee așa dificile 😉

Vă aşteptăm diseară la VeloCompass 2013 – Traning day și pe 28 aprilie la VeloCompass 2013.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.