De ce sa participe oameni la maraton ?

Cam asta ar trebui sa fie mesajul pe care ar trebui sa il transmita campania pentru Maratonul international bucuresti. Sau de ce ar trebui lumea sa il urmareasca in cazul in care nu vor sa participe la el.

Agentia de publicitate care a realizat campania ( Saatchi ) plecand presupun de la ideea de a realiza o campanie si un print care sa atraga atentia a scos pe tipar urmatoarele afise :

foto: superfit.ro
foto: superfit.ro
test
Foto: alerg.wordpress.com

Poate ideea de a creea socant a fost buna initial dar rezultatul sedintei de brain storming si a echipei de creatie a fost unul oribil. Nu cred ca au reusit sa atraga atentia oamenilor asupra ce inseamna cu adevarat alergatul si acest stil de viata.

Insa aceasta campanie a reusit sa starneasca proteste si in cadrul maratonistilor cu experienta din Romania. Asta pe buna dreptate, dupa ce ei se chinuie de o buna bucata de timp sa promoveze aceast sport in Romania, si sa informeze lumea despre frumuseatea acestui sport si stil de viata, vine o campanie de genul asta care pune capac la toate prin mesajul de genul : “Alergi de nebun”. Cam asta e mesajul care reiese din print-uri.

Si oare daca eu nu am colegi in camasi de forta, sefi nebuni si nu sunt femeie ca sa ma urmareasca porci din masina ( cam misogin mesajul ) de ce sa alerg ? Oare daca alerg de placere pot sa particip la maraton ?

Imi pare rau pentru ca incepusem sa am o parere mai buna in legatura cu campaniile de publicitate din Romania, dar se pare ca inca mai au de invatat unii.

Discutii pe aceasta campanie puteti gasi si pe blog-ul lui Serban Damain si al lui Marian Chiriac unii dinte membri fondatori ai clubului Ro Club Maraton. Deasemenea puteti citi si discutia de pe forumul clubului.

Si se pare ca discutiile au trezit si interesul HotNews.ro

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.