Al doilea antrenament mai mare, primul cu GPS :)

Azi am facut primul antrenament cu noul ceas de antrenament Forerunner 101.
Desi am vrut sa il fac de acum 2 zile, a tot ploat si nu am reusit, dar azi dupa-amiaza cerul s-a inseninat, a iesit soarele asa ca mi-am luat adidasi in picioare, ceasul si ipod-ul si am plecat la antrenament.
Desi in manual spunea ca dureaza cam 1 min la deschidere ca sa se determine pozitia, a durat cam 3 min aproape pana a avut destul semnal. E posibil sa fi fost si de la faptul ca ma miscam, pentru ca tot crestea si scadea nivelul semnalului, insa dupa ce am stat un pic in loc a ajuns la maxim, and away i went.

Azi pentru ca am tot ratat antrenamentele, si am avut timp sa ma odihnesc am zis sa fac inca un pas si sa aleg 15Km. A fost cam dificil, si acum ma dor un pic gambele.

GPS Stats:
Total time: 1h:16min
Distence: 15.05Km
Avgerage pace: 05:07/Km
Calories burn: 967 KCal

Azi parca a fost mai greu ca prima oara, cand am alergat 15Km. Nu ma refer la final ci in timpul alergarii, cand inca eram sub 10Km. Se cunostea ca nu mai alergasem deloc de aproape 5 zile. Totusi eu din ce am citit se recomanda ca inainte de maraton sa nu mai alergi decat foarte putin in ulrimele zile, si in timp ce alergam ma gandeam oare daca fac asa in ziua maratonului nu o sa patesc la fel ?

Dar ca deobicei dupa ce am trecut de acel prag cand zic ca nu mai pot ( pe la vreo 4-5Km la mine ) s-au dezmortit picioarele si am inceput sa alerg mai bine. Azi spre deosebire de data trecuta am alergat 10Km fara sa fac pauza de hidratare la 5 Km, si pe la 9Km deja ma dureau parca plamanii, parca simteam toata caile respiratorii uscate. Asa ca am facut o mica pauza de mers/hidratare dupa care a fost parca iar mai usor.

Ma gandeam atunci oare la ce distanta sunt punctele de rehidratare la un maraton, sau la cel din bucuresti cel putin. Si oare la ce distanta e bine sa te opresti pentru rehidratare ? Daca cumva stii si ai binevointa, please leave a comment and tell me :D.

Azi mi-am dat si eu seama ce important e acest aspect, la un moment dat parca nici nu mai transpiram :)), si asta tinand cont ca eu am alergat in parc unde mai e un pic de umbra si racoare, dar la maraton fiind in plin soare ( poate o sa fie totusi mai racoare, sper ) deshidratarea se va face si mai repede.

Pai cam atat pentru azi.In final va las cu un filmulet interesant si de motivatie ­čÖé
Cheers.

Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1217

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.