We Run Romania

Cred foarte mult în beneficiile colaborării la nivel de sector. Am încercat prin Galantom să încurajăm colaborarea între ONG-uri. Colaborarea cu mai mulți organizatori, dar și proiectul 42km.ro mi-au permis să încerc ceva similar și în zona sportivă. Așa s-a născut ideea Run Romania.

Fenomenul sportului de masă a început să crească destul de frumos în ultimii ani. Alergarea, mai ales cea de șosea, cred că este o poartă de intrare pentru mulți în lumea sportului.

Numărul de evenimente a crescut destul de mult. Nu cred că sunt multe weekenduri în timpul anului în care să nu ai ce face. De multe ori ai de unde alege între 2-3 evenimente.

În acest context, cred organizatorii, în loc să se “bată” pe alergătorii existenți, ar trebui să încerce să colaboreze pentru a crește numărul de sportivi amatori.

Până la urmă are și mult sens. Cineva din Iași nu o să se trezească într-o zi să alerge la Maratonul București. Dar dacă există însă un eveniment în Iași, o să se gândească să alerge un 5K aici, apoi poate un semimaraton. După asta, e mult mai probabil să se gândească să alerge ceva la Cluj, la București etc.

Inițiatori

În jurul ideei ne-am adunat câțiva din organizatorii implicați în evenimentele de alergare pe șosea din România:

Nu am vrut să fim exclusiviști, dar pentru început am preferat să fim mai puțini. Așa a fost mai ușor să ne adunăm, am fost mai “agile” în limbajul corporate.

Run Romania Series (RRS)

O primă inițiativă a acestei inițiative a fost pornirea unui circuit cu un clasament integrat între evenimente.

În cadrul circuitului vor puncta doar cursele de Cros 10k, semimaraton și maraton din cadrul evenimentelor incluse în calendarul anual. Mai multe detalii despre sistemul de punctaj găsiți aici

Rezultate 2018

Chiar dacă circuitul nu a fost anunțat, am realizat clasamentul pentru anul 2018 ca un soi de demo. Îl poți găsi pe adresa de mai jos:

Dacă sunt orice fel de inadvertențe, vă rog să ne scrieți pe [email protected]

Cum vi se pare ideea circuitului?

Așa la prima vedere, aveți ideei cum putem îmbunătății circuitul și clasamentul?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.