Prima ieșire la schi cu copiii

O experiență frumoasă, dar neașteptat de grea. Primul concediu de iarnă în formulă de patru, unul cu multe senzații: drum lung, experiențe noi, zăpadă, căzături, plânsete, râsete, ski.

Pentru că ne dorim să facem în continuare lucrurile care ne plac, le-am spus deja fetelor că până pe la 16 ani, fie că le place sau nu vor trebui să vină după noi la munte, la ski și alte activități de weekend.

Așa că am planificat prima ieșire la ski.

Echipamentul

Skiurile și clăparii le-am oferit cadou de Crăciun. Am decis să mergem pe varianta de echipament SH din mai multe motive:
– nu știam dacă o să le placă așa mult
– la început nu au grijă prea mare de el
– cresc repede și nu cred că apucă să îl folosească prea mult până trebuie schimbat.

Le-am cumpărat de la MONTEO, un magazin cu echipament SH din București. Îi găsiți și pe Facebook și îi recomand cu drag.

Pentru costum, cască și ochelari am apelat la Decathlon. Trebuind totuși să le probeze, dar dorind să păstrăm surpriza, am zis că sunt cadouri pentru verișoarele lor care sunt cam aceeași mărime. A fost amuzant la plecarea spre Bacău, deși primiseră skiurile, mi-au spus că am uitat cadourile verișoarelor acasă.

Rânca

Decizia de a merge la Rânca a fost una de conjunctură. Teo, antrenorul lor de la bazin i-a spus Mihaelei că pleacă câteva luni aici pentru a fi monitor de ski, așa că am decis că s-ar putea să ajute dacă învață cu cineva cunoscut. Lucru care cred că s-a și adeverit. Cu siguranță a fost o experiență mai plăcută cu el decât cu cineva nou.

Ne-am cazat la Casa Veves, o pensiune drăguță la care ne-a încântat bucătăria și living-ul mai generos. Dezavantajul la ea este că e în afara drumului principal, așa că sunt cam 500m pe un drum mai mic, unde e bine să aveți lanțuri la mașină pentru orice eventualitate.

Ski

Nu sunt multe pârtii în Rânca, dar sunt destul de drăguțele mai ales pentru începători.

Eu și Oana am plecat inițial pe ideea să mai combinăm și ceva ski de tură cât sunt fetele la ore, dar până la urmă a ieșit doar pârtie sau mai exact pe lângă ea 🙂 Lângă părtia M4 este un deal foarte fain pe care am prins și câteva zile cu un powder genial.

Lecții fete

Am stabilit cu Teo să încercăm 2 ore dimineața cu ambele fete. Cum era de așteptat, de Adina s-a prins mai repede. Nu are frică și coboară mai Kamikaze. La ea a fost mai greu să o învețe să coboare făcând S-uri, care o plictiseau.

La Mihaela a fost mai greu. A fost un pic mai temătoare așa că a durat ceva mai mult până s-a prins ceva. Am avut și o cădere unde am stat vreo 40 minute lângă ea că plângea că o doare și nu mai vrea după ce ea a insistat să mai dăm o coborăre. Nu am lăsat-o să coboare în clăpari și am insistat să coboare pe ski-uri. Încercam să o învăț să nu renunțe așa ușor, dar e posibil să fi fost mai spartan. Cu siguranță, cei de pe părtie mai aveau puțin și credeau că am urcat-o acolo cu forța.

La final

Pot spune că ne-a plăcut. Așa că ne mai întoarcem sigur, chiar curând. Dacă tot au peste 3 săptămâni iar vacanță am rezervat deja câteva zile tot la Rânca. De data asta la Cabana Gabriel, o pensiune care e fix lângă pârtia M4 și unde am mâncat destul de bine mai multe zile.

Sperăm ca așa să se prindă mai bine microbul de ski 🙂 Cu ocazia asta mai facem poate și vreo poză două, că acum nu avem mai nici una 😀

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.