vizitand parisul in ritm de maraton

Dupa un cateva luni de antrenament, de alergat pe banda si in parcuri ( da, eram si eu unul din nebunii aia in colanti din parc ) am ajuns sa fiu un mic punct in masa de oameni de la Maratonul Paris.

Asa ca m-am trezit la 6:00 si am luat micul dejun la hostel,
Si am plecat spre start impreuna cu 2 fete pe care le-am intalnit la hostel si care urmau sa alerge la maraton.

before the race

Startul a fost mai mult decat spectaculos, cel putin pentru spectatori, nu vezi in orice zii 31.000 de oameni plecand in alergare. Din pacate pentru cei aflati in “turma urbana” pentru primii 5Km nu a fost asa amuzant, findca te cam calcai pe bataturi cu cei din jurul tau. Eu am fost un pic mai norocos, fiindca m-am furisat in fata la pace-ul de 3h:00 unde era un pic mai liber.

Cursa a fost foarte spectaculoasa, si prin faptul ca erau asa multi oameni care alergau dar si pentru ca erau multe tipuri de alergatori. Pe langa alergatorii de performanta si cei amatori mai puteai sa vezi si :

persoane cu handicap locomotoriu

un Chelner:

si cei care m-au impresionat pe mine cel mai mult au fost persoanele fara vedere, si un grup de alergatori care impingeau un carucior in care era un copil bolnav de cancer cred ( nu stiu sigur, stiu ca alergau pentru o organizatie de caritate, dar nu am apucat sa vad bine despre ce era vorba )

Atmosfera din cursa a fost mai mult decat incurajatoare, la distante de ~5km era cate o formatie/fanfara care canta in ritmuri antrenante numai bune sa te tina in priza

Din pacate pe la Km25 era si o formatie care canta un ritm mortuar, nu prea indicat :))

Ca sa nu mai zic ca spectatorii erau pe toata lungimea cursei, si nu doar priveau ci te mai si incurajau, chiar mai citeau si numele de pe numere si strigau: “Alonsy Gabriel” ( parca asa tin minte … oricum am scris gresit :)) ). La mine era numele usor, dar la alti il mai poceau un pic :))

Una peste alta, a fost o cursa superba, si sunt bucuros ca am reusit sa imi scot timpul propus si am terminat in 3h si 13min.

runners place, after finish

Mi-a placut enorm aceasta experienta si am decis ca asta e modul perfect de a imbina 2 pasiuni alergatul si calatoriile. De acum o saptamana de revenire si apoi sa vedem la ce ne bagam in continuare 😀
Cheers