Marathon des Sables

Vazusem de mai demult pe maraton.info.ro un topic despre acest maraton, dar sincer nu prea am citit cu atentie despre ce e vorba.
Azi insa am vazut pe blogul lui Marian Chiriac un post despre acest maraton si am aflat si eu despre ce e vorba.

Este una dintre cele mai dificile competitii de alergare din lume. Se desfasoara in Sahara, in plin desert, pe o distanta de 230 de kilometri. Alergatorii trebuie sa isi care singuri echipamentul necesar (apa, alimente, echipament, sac de dormit etc).

Cursa dureaza sase zile, adica se parcurge zilnic aproape distanta unui maraton. Numai ca se alearga la temperaturi ridicate, prin nisip si dune, pe teren accidentat, riscind mereu accidentari, insolatie, deshidratare.

Si anul acesta printre cei 879 de competitori din peste 30 de tari va participa si un roman, Gabriel Laczko, inginer informatician şi sportiv amator de performanţă originar din Timisoara ( acum locuieste in Elvetia ).
El a acordat un interviu aici.

Eu văd în sporturi ţeluri urmărite cu sudoare, renunţarea la comfort şi consum, păstrarea integrităţii, a unei linii/strategii propuse şi antrenarea perseverenţei. Şi doresc să fiu un exemplu pentru fiicele mele, exemple pentru cunoscuţi, pentru tineret: să nu-şi irosească viaţa în faţa PC-ului, PSP-ului, televizorului, să nu înceapă fumatul, băutul etc, ci să facă sport, să creadă în sine şi să nu renunţe chiar când trec prin momente grele în viaţă.

Sper ca poate peste cativa ani sa ajung si eu la un asemenea nivel, pana atunci mai am ceva kilometrii de alergat.
Plus ca inca nu am inca pompa de venin ( folosita pentru scoaterea veninului, just in case ) care e printre echipamentul obligatoriu :)).

Si un mic filmulet despre maraton, ca sa va faceti o imagine mai buna despre cum e :

Multa bafta Gabriel Laczko ( oare e coincidenta :)) ).

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.