Unde gasesti maratoane inedite pentru sezonul urmator

Deşi mulţi au intrat în febra pregătirilor pentru prima cursă a anului: Semimaratonul Gerar, cu siguranţă mai sunt persoane care nu s-au decis asupra calendarului pentru 2012. Pentru cursele mari de la începutul anului e cam tâziu, locurile la majoritatea curselor s-au terminat din decembrie. Dar poţi găsi maratoane mai mici, foarte faine. Mai jos am făcut o mică listă unde poţi căuta curse de alergare în lume.

Active.com


Active este un portal destinat tuturor sporturilor. Astfel pe pagina lor vei putea găsi curse din toată lumea, putând filtra după: sport, dată şi ţară. Au o bază de date destul de impresionantă: 16,967 de curse de alergare în 2011. Singura parte mai slabă e că la fiecare eveniment sunt puţine informaţii (locaţie, dată şi date contact), însă până la urmă dacă au site găseşti acolo tot ce te interesează.

halfmarathons.net


Pentru cei pentru care semimaratonul este cursa ideală, găsiţi o listă destul de mare pe acest site, din păcate majoritatea pentru SUA şi mai puţin pentru restul continentelor.

marathonguide.com


Un site dedicat total curselor de maraton. Calendarul lor nu este foarte mare (~ 400 curse), cuprinde în principal cursele înregistrate în calendarul AIMS. Partea faină e că au un sistem de comentarii la fiecare cursa, astfel că poţi afla cum s-au simţit alţi alergători la o anumită cursă.

runningcalendar.eu


O bază de date mai mică (~ 1600 de curse), însă majoritatea în Europa. Cursele pot fi filtrate după ţară, distanţă şi dată.

ultramarathonrunning.com

Pentru cei pentru care maratonul nu mai reprezintă o provocare aici pot găsi o listă a ultramaratoanelor organizate în lume. Cuprinde o listă de 651 de evenimente, un număr care pare mic, dar pe de altă parte nici nu sunt aşa multe curse de ultra. Pe site nu se poate căuta, evenimentele fiind doar împărţite pe continente.

marathons.ahotu.com


E preferatul meu în ceea ce priveşte calendarele pe partea de alergare. Are un număr foarte mare de curse: 511 de 10km, 2,626 semimaratoane, 1,510 maratoane, 2,361 de trail running, 1,133 ultramaratoane, 83 multiday. Cursele se pot filtra după ţară, dată şi tip. Fiecare eveniment are pe lângă datele de identificare şi un modul de comentarii.

Voi v-aţi stabilit calendarul pentru 2012 ? la ce curse alergaţi?

Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1217

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.