Un castigator la ultramaraton neobisnuit: Cliff Young

Am primit de la Add un link foarte interesant. Este vorba de un ultra maratonist care la 61 de ani participa la ultra maraton din Australia, de la Sydney la Melbourne (875 kilometri). Pana aici nu e nimic interesant, il avem si noi pe Cristian Chiurlea (71 de ani) un ultra maratonist de exceptie, insa de acum incepe partea interesanta.

Cursa este considerata una dintre cele mai grele ultra maratoane din lume si are ca participantii pe cei mai buni ultra maratonisti din lume, unii cu sponsori destul de mari care ii sustin. Acestia reusesc sa termine cursa in aproximativ 5 zile.

In 1983, Cliff, vine imbracat in haine de fermier cu cizme de cauciuc si isi ridica numarul de concurs spre socul multora care il vedeau drept spectator. Insa mare le-a fost mirarea cand dupa 5 zile Cliff nu numai ca trecea linia de sosire, dar o facea pe locul 1 stabilind un nou record pentru aceasta cursa cu aproximativ 2 zile mai putin.

Majoritatea atletilor de la cursa aveau strategia de a alerga 18 ore pe zi si sa doarma restul, insa Cliff a alergat aproape non-stop de la start la finish.
Strategia aceasta a fost adoptata de aproape toti participantii de la competitia din Australia, si mai mult stilul de alergare a fost preluat de multi ultra maratonisti, se numeste “Young-shuffle” si este considerat unul din cele mai eficiente in ce priveste consumul de energie.

Dupa acest succes Cliff Young a mai participat si la alte ultra maratoane si chiar a organizat o strangere de fonduri pentru o cauza caritabila.
Mai multe detalii despre Cliff puteti gasi pe pagina de wikipedia si in videoclipurile de mai jos:

Sper ca asta v-a facut sa visati la alergat si sa scoateti adidasii un pic la plimbare.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.