De dimineata am plecat pe o vreme cam urata. Racoare (opt grade), un vant puternic care ne-a insotit tot drumul, din pacate doar din fata. Dar a fost bine macar ca nu a plouat.
Startul a fost interesant, o portiune de 9-10km neasfaltat, cu 400-500m la inceput mai noroioasa.

Desi am avut mai mult de jumate din etapa pe DN1, a fost chiar foarte ok. Aveam destul loc in lateral sa ne ferim de masini. A fost chiar pitoresc si drumul. Serpuia frumos printre niste coline inverzite,.
Finalul a fost demential. Desi a fost o urcare grea, privelistea era minunata. Am ramas impresionat si de satul Calbor. Foarte linistit, toata lumea era la odihna de duminca. Am vazut doar 2-3 persoane in tot timpul cat am stat acolo. Se auzeau doar zgomotele orataniilor din curte si doi, trei copii care erau la joaca.

Timp si distanta

Incurajari de pe margine

Astazi s-a nimerit sa am doar doua, destul de asemanatoare.

Eram printr-un sat, la poarta unei case un copil sedea pe o bordura. In timp ce trec pe langa el ma intreaba:

– Baiatu, baiatu, tu esti sportiv?
Am ramas putin blocat. Cum sa ii explic ca eu fac asta de placere si nu sunt genul de sportiv la care se gandeste el. Asa ca am raspuns sec:
– Da, sunt.

Ar fi trebuit poate sa adaug o vorba de duh, sa il motivez pe baiat sa faca si el miscare. Dar cum as fi putut sa ii spun. Daca o sa faci o sa fii asa ca mine? Muschi n-am, patratele nici atat, doua scobitori in loc de brate, asa ca am lasat-o asa in plop.

A doua incurajare a venit mai spre finalul etapei. Trei matuse se intorceau cred de la slujba de duminica. Una dintre ele ma inteaba:

– Da unde alergi asa maica.
– Pana in Calbor, raspund eu.
– Pai de ce? vine intrebarea obisnuita. Inainte sa am eu timp sa raspund, una dintre ele ii raspunde.
– Nu vezi tu ca e sportiv, se antreneaza.

Ganduri si impresii

A fost o etapa frumoasa ca priveliste, fara prea multe incidente. A inceput sa se simta si oboseala si uzura ultimilor 450km. Speram sa ne tina cat mai bine picioarele pana la final.

Poze

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.185200468202368.65471.155693917819690