Trans Romania Run 2011 – etapa 4

Astazi am avut un start si mai intarziat: 6.30, insa desi trebuia sa fie o etapa mai usoara a fost una mult mai dificila fata de ieri, asta poate si un pic din cauza oboselii, dar a contat mult vremea: caldura mare, moncher, 37 de grade la finalul etapei. Insa suntem bucurosi ca am terminat cu totii etapa fara probleme majore.

Caldura m-a cam omorat astazi. Am mers mult mai greu si segmentele de cinci kilometri mi se pareau extrem de lungi. Nu stiu daca de la caldura sau de la oboseala, dar aveam vedenii cu masina de suport.

Oare aia e masina de suport? Pare cam neagra si ea e rosie, dar tin de obicei portbagajul deschis si poate de aia. Hmm, totusi e parcata pe stanga, ei parcheaza pe dreapta. Poate nu aveau loc pe dreapta.

Un finish luuuung

Ultimii 8 kilometri am decis sa ii fac dintr-o bucata. Am luat niste bani la mine sa imi cumpar ceva de baut cam peste 3 km cand ajungeam la soseaua nationala. De aici, mai aveam 4 km si un pic dupa calculele lui Serban. Intreb si la bar cat sunt pana la primarie si primesc raspunsul: 5km.
Cum intru pe sosea vad o borna kilometrica: Merei 2km. Hmm, oare sa fi gresit Serban, wow, ce bine ar fi. Dar oare si barmanul?
Deja vad intrarea in sat, cam 1,8 km estimez eu pana aici. Deci mai am putin pana in centru :D. Si pedalez agale prin caldura deja insuportabila. Dupa vreo 500 m de la intrarea in sat intreb o doamna:
– Mai e mult pana la primarie?
– Mai ai o gramada.
Futu-i ceapa ei de borna, m-a pacalit.
– Cam cat? intreb totusi
– 600-800 de metri, raspunde sotul ei.
Imi sterg transpiratiile de la raspunsul precedent si ii dau usor inainte. Au fost 800m, dar greu au mai trecut, mai ales cum au fost vreo 2 case mai rasarite care credeam ca sunt primaria ;)).

Incurajari de pe margine

Astazi a fost o zi mai plina, am primit incurajari multe de pe margine. Inca de dimineata au inceput.

Dupa vreo 10km, un cioban traversa cu oile. Eu mergeam si Corin alerga mai in fata.

– Da, unde alergati, vere asa?
– Pana la Vama Bors.
– Voi sunteti nebuni, iar ala din fata (Codrin) e si mai nebun ca vrea sa alerge pana acolo, tu macar mergi.

La un moment dat trecem printr-un sat si Daniel aude urmatoarea conversatie:

– Uite ca mai trece unul. Asta ii al treilea.
– Nu ba, sunt cinci. Asta e ultimul, i-am numarat eu.

– Pe caldura asta ti-ai ales si tu sa te antrenezi. Acum ii vremea de sezut la bere.

Distanta si timp

Concluzia zilei

Observ inca odata ca merg foarte bine doar pe bauturi, nu am nevoie de chestii de mancat, nici macar batoane. Am incercat sa bag diverse, dar trebuie sa ma fortez sa le mananc. La 6 ore si ceva cat dureaza alergarea pot sa merg linistit doar pe lichide si dupa-amiaza si seara mananc ca lumea.

Maine urmeaza o etapa grea, incep diferentele de nivel 😀
Sper totusi macar sa aduca si umbra cu ele

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

14 Comments

  1. Hai ca se poate!!, incearca sa te hidratezi mai mult si papi cum trebe mai ales seara cand ii mai racoare pt ca ziua pe caldura asta nebuna te cred ca nu iti vine sa bagi ceva la mat !!!
    Ps:nici eu la stagiu in Djibouti la 48° cu o umiditate de 60 – 70% nu pueam sa pap in timpul zilei
    Fir intins !!!

    • Multumesc pentru incurajari. Eu zic ca ma hidratez destul de bine. Cam 3 litri de isotonic si alte chestii asemanatoare in timpul alergarii (~6h jumate) si cand termin deobicei bag un litru si ceva numai asa de revenire ;)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.