Te invit la Maratonului Internaţional Braşov

Evenimentele de alergare au crescut foarte mult în ultimii ani. Cu toate astea maratoanele de soșea nu au avut parcă acealași avânt. Ei bine de anul acesta harta maratoanelor de şosea din România se completează și cu orașul Brasov. Astfel că pe 14 iunie 2015 te invit să ne vedem la prima ediţie a Maratonului Internaţional Braşov. Un oraș așa frumos chiar era păcat să nu aibă o astfel de cursă. Mai multe detalii despre eveniment găsiți mai jos în comunicatul oficial.

Evenimentul este susţinut de Telekom România şi face parte din campania pro-sănătate Mişcarea face bine, partener media principal fiind Dolce Sport. Va fi un eveniment deosebit, în primul rând datorită cadrului pitoresc şi unic în care se desfăşoară.

Cursele maratonului au fost special concepute pentru toate categoriile de vârstă şi pentru toate gusturile:

  • proba de maraton; pentru alergatorii de cursă lungă, ce vor să-şi testeze limitele pe distanţa de 42,195km; ideal pentru personal best, având în vedere traseul plat combinat cu aerul curat de munte;
  • proba de maraton ştafetă; pentru cei ce-şi doresc 42,195km de experienţe împreună, în echipă de 4 persoane;
  • proba de semimaraton; pentru cei care vor să marcheze bine la 21,097km sau se pregătesc pentru maraton;
  • proba de 10km; pentru cei care au prins gustul alergării, dar nu sunt pregătiţi de cursele mai lungi; cei care tatonează terenul, studiază concurenţa şi… atacă la ediţia a II-a;
  • proba de 5km; ideală pentru cei care vor să descopere acum gustul dulce al alergării; dragoste la prima…alergare, cum s-ar zice;
  • curse pentru copiii între 4-14 ani; de la 500m până la 1km, în funcţie de categoria de vârstă; ei sunt viitorii maratonişti.

Zona de START şi de FINISH este Piaţa Sfatului, chiar între Biserica Neagră şi Casa Sfatului. Traseul este unul pitoresc, deosebit. Cine a văzut Braşovul, va avea parte de o nouă perspectivă. Pentru cei care nu l-au vizitat încă, este momentul să vină acum să-l vadă şi să traiască experienţa unei alergări în inima Transilvaniei.

Fond de premiere de 13.200 de lei


Sportivii care vor participa la probele competitive – maraton şi semimaraton – vor fi premiaţi cu premii în bani, iar ştafetele şi cei care vor alerga la cursele de 10km, 5km şi cursa copiilor vor primi cupe, diplome, produse şi servicii sportive. Toţi participanţii care termină cursa vor primi medalia de finisher.

Maratonul-International-Brasov-2015-Inscrie-te-acum

Înscrierile sunt deschise tuturor celor care iubesc mişcarea în aer liber şi se pot face pe site-ul oficial al evenimentului, secţiunea Înscrieri.

Pentru mai multe detalii despre această primă ediţie a Maratonului International Braşov, accesați site-ul maratonulbrasov.ro, pagina de Facebook sau pagina de Facebook a evenimentului.

Competiţia este organizată de Asociaţia Şapte Scări Braşov, în parteneriat cu Primăria Braşov.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.