Ștafeta de fapte bune de la Holcim

Săptămâna trecută am primit o ștafetă de la Holcim, una de fapte bune și care m-a impresionat fantastic. Mi se pare extraordinar invitația lor către toate companiile să lucreze împreună la reabilitarea terenurilor de sport din scolile din România. Nu știu care o fi definiția corectă a CSR-ului dar pentru mine despre asta ar fi vorba. Despre companii care lucrează împreună pentru a rezolva o problemă a comunității în care activează!

Indiferent că acel lucru este responsabilitatea statului, că nu ține de domeniul lor de activitate. Până la urmă ce e important este să le oferim și copiilor din ziua de astăzi șansa la amintirile care le avem si noi de pe terenul de sport.

Prin proiectul Epic Bike Ride, am avut ocazia să văd ceva săli de sport prin țară. Situația nu este deloc roz. Multe dintre cele 400 de săli de sport construite au intrat într-o stare foarte gravă de degradare. În același timp am văzut și multe săli de sport care deși erau mai vechi, deși au avut probleme din cauza proiectului mai puțin fericit și a materialelor de slabă calitate, oameni gospodari au reușit să le repare, astfel că multe dintre ele arată mai bine după 15 ani decât altele vechi de 3-4 ani.

Provocarea Holcim, vine după ce în urma unui concurs organizat cu ocazia lansării Școlii Zidarilor, Holcim a decis să doneze 15.000 de euro pentru reabilitarea terenului de sport al unei scoli din Romania prin organizarea unui concurs pe Facebook.

Scoala aleasă a fost una din Focșani, dar în urma concursului au rămas poveștile despre 92 de școli care au și ele nevoie de un teren de sport nou.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.