Domnule Petreanu, iar vine maratonul

Anul trecut, a fost uimitor să vezi toată tevatura creată după articolul Trăiască dictatura alergariatului!. Mă bucur sincer că ați rămas cu o experiență interesantă, cu bune și cu rele. Aș vrea totuși să vă fac o invitație!

Înainte de toate, vă felicit pentru susținerea efortului Nataliei în strângerea de fonduri pentru Hope and Homes for Children România, ba chiar am văzut că ați și donat. Aici o fac mai degrabă din postura de inițiator a platformei Galantom, prin care se strâng donațiile online. Vă mulțumim!

Dar să revenim la invitația mea. Aș vrea să vă invit la maraton!
Stați liniștit nu discutăm de a alerga maratonul, aș vrea să veniți pe Calea Victoriei să urmăriți cursa.

Prognoza meteo arată ca o să fie o vreme faină, așa că s-ar putea să fie numai bună de o ieșire în oraș.
Anul acesta o să fie traficul închis și pe mai mulți kilometri decât până acum, așa că știți deja de data trecută că mare lucru nu prea puteți face prin oraș.

Cel mai bine, am zice noi, ar fi să profitați de ocazie și să vă bucurați de puținele ocazii când se poate respira un aer fără gaze de eșapament pe Calea Victoriei.

Acum, eu sunt realist și îmi dau seama că și alergatul ăsta nu e până la urmă cel mai palpitant sport. Așa că pentru a face mai plăcută atmosfera facem noi cinste cu berea la o terasă din zona. Eventual că tot e sezonul, oferim și un must sau un vin dacă aveți poftă.

Știu că invitația poate părea un pic făcută în glumă, dar vă asigur că este cât se poate de serioasă.

Eu am tendința de a fi o combinație ciudată între un visător și un inginer. Cred că maratonul și semimaratonul București vor ajunge la un moment să devină un moment de sărbătoare pentru oraș. Unul în care vezi zeci, poate sute de mii de oameni urmărind și aplaudând pe cei din cursă.
Așa că pe principiul “Vreau o țară ca afară”, o iau inginerește și încerc la fiecare ediție să conving 2-3 oameni să vină ca spectatori. Anul acesta vreau să vă conving și pe dumneavoastră.

Sper că veți accepta invitația mea, caz în care vă aștept cu un semn pe [email protected] pentru a vă oferi detaliile 😀

11902451_979835345416840_4236245168166795283_n