Salvaţi Copiii dotează 15 maternităţi din ţară cu echipamente medicale performante

DSC_0074

După evenimentul de alergare de 24H am avut bucuria să primesc din partea Gabrielei Alexandrescu, Preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, titlul de membru de onoare. Aşa că ieri nu puteam să refuz invitaţia de a participa la conferinţa de presă pentru prezentarea rezultatelor campaniei “Bun venit pe lume”.

Campaniei de strângere de fonduri “Bun venit pe lume” s-a desfăşurat în perioada octombrie – decembrie 2012, când 42 de angajaţi şi 846 de voluntari din Craiova, Petrilă, Târgu Mureş, Timişoară, Suceavă, Vaslui, Mangalia, Piteşţi, Piatra Neamţ, Braşov, Iaşi, Bucureşţi şi Ploieşti s-au implicat activ pentru cauza reducerii mortalităţii infantile din România.

În perioada următoare Salvaţi Copiii va dota 15 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară şi va dezvolta, de asemenea, programe de suport socio-medical pentru 2024 de femei însărcinate, tinere mămici şi copiii acestora. Valoarea totală a investiţiilor realizate de Salvaţi Copiii este de 1.090.000 de lei.
Cu ajutorul echipamentelor donate de organizaţie, aproximativ 327 de nou-născuţi vor fi salvaţi şi 380 de naşteri vor avea loc în condiţii normale anual, conform estimărilor Salvaţi Copiii.

Nu am cum să pretind că aş putea măcar să înţeleg prin ce trece un părinte al cărui copil este salvat de aceste echipamente, cu atât mai puţin drama părinţilor care nu au acest noroc. Ştiu doar că mă îngrozesc aceste cifre şi nu pot decât să am un dram de satisfacţie că am putut şi eu ajuta cat de putin aceste eforturi realizate de catre Salvaţi Copiii.

Campania “Bun venit pe lume” face parte dintr-un program complex – „Fiecare copil contează”. Acest program, cuprins în campania mondială Every One, derulată de Save the Children Internaţional, iniţiat de Salvaţi Copiii România şi susţinut de GSK (GlaxoSmithKline România) şi de Dettol – Reckitt Benckiser România – îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada 2010 – 2015.

Campania continuă şi organizaţia Salvaţi Copiii are nevoie în continuare de ajutorul nostru. Pentru mai multe detalii despre campanie şi cum puteţi ajuta vă invit să intraţi pe site-ul Salvaţi Copiii.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.