SMART – prima casca inteligenta de bicicleta

lifebeam-1362599605

Ce ţi-e şi cu tehnologia asta, se bagă peste tot. În sport chiar şi la nivel de amatori discutăm de ceasuri cu un procesor mai puternic decât un calculator de acum câţiva ani. Senzori peste tot, care să îţi monitorizeze mişcările. În curând se pare că vom avea senzori şi în casca de bicicletă. Un senzor de monitorizat pulsul pentru căştile piloţilor avioanelor de luptă va fi adaptat pentru căştile de ciclism.

Propunerea pentru o astfel de cască vine de la LifeBeam, compania care a produs senzorii pentru armată, în parteneriat cu Lazer. Senzorul din cască, cântăreşte 50 de grame, are o autonomie de 15 ore şi poate transmite către aplicaţii de pe telefon prin bluetooth, ciclocomputere sau ceasuri ce suportă tehnologia ant+.

Până la urmă e un lucru bun integrarea asta de senzori în echipamentul existent. Să nu mai stai să pui pe tine tot felul de senzori de zici că eşti un cyborg. Mai greu însă cu încărcatul tuturor. În loc să iei bicla şi să iei pe uşă, acum trebuie să ţii minte să pui şi casca la încărcat.

Pentru primii 200 care vor precomanda acesta cască preţul este de 149$ apoi urmând să crească la 189$.
Peste câţiva ani probabil o să integreze în cască şi ciclocomputerul şi un google glasses şi atunci să vezi cum plângi când iei o trântă mai mult pentru cască decât pentru bicicletă.

Pentru mai multe detalii despre proiect click aici.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.