Primul proiect personal pe 2013 – alergare pe scari 24H

Aşa cum spuneam la începutul anului am câteva proiecte personale pe 2013, unul dintre ele este tot pe formatul de 24H. Ce să îi fac mi-a plăcut chinul de la alergarea de 24h, dar nu într-atât încât să o repet la fel. Aşa am ajuns cumva la ideea de scări. Scopul: să urci cât mai mulţi metri în înălţime.

Mulţi nebuni în lumea asta

Dar sunt frumoşi, zic eu. Recordul mondial la această probă, dacă e să îi spunem aşa, este deţinut de Kurt Hess care a reuşit performanţa de 18.585 m. Asta s-ar traduce în de două ori şi ceva “înălţimea” Everestului sau dacă vreţi o altă perspectivă, aproximativ 110.000 de trepte.

Dacă la alergarea 24H sunt şi câteva competiţii oficiale, numeri pe degete concurenţii desigur, dar sunt; alergarea 24H pe scări se pare că e rezervată pentru un grup select de nebuni şi nu am găsit nici o competiţie oficială. Există totuşi pentru căţărătorii extremi de scări o competitie în Germania. Scopul: urcarea în înălţime a Everestului, pe scări binenţeles. Detalii pe site-ul oficial treppenlauf.de

Locaţie

De la începutul anului tot caut o locaţie potrivită. M-am inspirat de la Kurt Hess care a bătut recordul de două ori şi caut un turn de apă. Avantajele:
– scări fără platforma, astfel că nu pierzi timp, scări înguste cu balustrade de ambele părţi astfel că poţi să te ajuţi de ele foarte mult.

Nu am stabilit încă o locaţie, dar căutând am dat peste un site care a “catalogat” turnurile de apă din România: towerspotting.blogspot.ro

harta turnuri de apa in Bucuresti

Oare ce denumire să poarte această provocare?

Aici aş dori să apelez la spiritul vostru creativ. Vă invit să comentaţi în secţiunea de mai jos cum aţi denumi acest eveniment.
Între timp eu mă gândesc la un cadou frumos pentru denumirea care îmi place cel mai mult 😀