Primul proiect personal pe 2013 – alergare pe scari 24H

Aşa cum spuneam la începutul anului am câteva proiecte personale pe 2013, unul dintre ele este tot pe formatul de 24H. Ce să îi fac mi-a plăcut chinul de la alergarea de 24h, dar nu într-atât încât să o repet la fel. Aşa am ajuns cumva la ideea de scări. Scopul: să urci cât mai mulţi metri în înălţime.

Mulţi nebuni în lumea asta

Dar sunt frumoşi, zic eu. Recordul mondial la această probă, dacă e să îi spunem aşa, este deţinut de Kurt Hess care a reuşit performanţa de 18.585 m. Asta s-ar traduce în de două ori şi ceva “înălţimea” Everestului sau dacă vreţi o altă perspectivă, aproximativ 110.000 de trepte.

Dacă la alergarea 24H sunt şi câteva competiţii oficiale, numeri pe degete concurenţii desigur, dar sunt; alergarea 24H pe scări se pare că e rezervată pentru un grup select de nebuni şi nu am găsit nici o competiţie oficială. Există totuşi pentru căţărătorii extremi de scări o competitie în Germania. Scopul: urcarea în înălţime a Everestului, pe scări binenţeles. Detalii pe site-ul oficial treppenlauf.de

Locaţie

De la începutul anului tot caut o locaţie potrivită. M-am inspirat de la Kurt Hess care a bătut recordul de două ori şi caut un turn de apă. Avantajele:
– scări fără platforma, astfel că nu pierzi timp, scări înguste cu balustrade de ambele părţi astfel că poţi să te ajuţi de ele foarte mult.

Nu am stabilit încă o locaţie, dar căutând am dat peste un site care a “catalogat” turnurile de apă din România: towerspotting.blogspot.ro

harta turnuri de apa in Bucuresti

Oare ce denumire să poarte această provocare?

Aici aş dori să apelez la spiritul vostru creativ. Vă invit să comentaţi în secţiunea de mai jos cum aţi denumi acest eveniment.
Între timp eu mă gândesc la un cadou frumos pentru denumirea care îmi place cel mai mult 😀

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1217

40 Comments

  1. Habar nu aveam ca exista o competie de genul asta in Germania, mai ales ca e destul de aproape de mine. Si e suficient de trasnita cat sa ma inscriu la ea, sa vada acum daca se elibereaza vreun loc, toate cele 60 de locuri fiind deja ocupate….

  2. Pai inainte de toate, categoric trebuie salutate initiativa, insa te-ai gandit la faptul ca daca scara pe care vei urca este prea stransa, ai sanse sa ametesti la un moment dat? Ma gandesc ca ai nevoie de niste scari mai largi ca unghi de deschidere. Un stadion, nu te-ar coafa mai bine decat un turn de apa?Tintesti neaparat inaltimea, sau numarul de trepte?

    • Salutare, Ideea este inaltimea, indiferent de numarul de trepte.
      M-am gandit si la ametit dar nu cred ca ma voi misca asa repede dupa primele 3-4 ore :)).
      Cum spuneam, avantajul la scara ingusta sunt balustradele care pot fi folosite cu ambele maini atat la urcare cat si la coborare.

  3. Scari in 3 schimburi -24H
    Gabi – sa ti cont si de sustinatori (sa avem loc sa urcam langa/cu tine)

    cladirea unde lucrez eu are 12 etaje (ap. 40m H) si are 2 scari in oglinda (e drept – cu balustrada doar pe o parte – una pe stanga si cealalta pe dreapta) – daca ti se pare o alternativa ok pot vorbi cu sefii 😉 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.