Semimaraton Gerar 2013 – raport de organizator

8428714639_78dc5b34fd_b

Anul acesta am împlinit 3 anişori de când împreună cu echipa Ro Club Maraton organizăm Semimaratonul Gerar. Dacă anii trecuţi mai aveam un loc-două la cros, anul acesta s-au dat toate locurile. Fiind cererea aşa de mare am înduplecat furnizorul de fulgi. Deşi cu câteva zile înainte era vreme de primăvară, în weekend am obţinut un transport de zăpadă proaspătă.

(c) foto: art-photography.ro

La această ediţie am folosit din noul modulul dezvoltat pe portalul 42km, cel destinat managementul înregistrărilor la evenimente sportive: register.42km.ro. Încă mai am de lucru la el, dar mi-a uşurat destul de mult munca in ceea ce priveşte: emailurile de confirmare a plătii, alocarea de numere etc.

Anul acesta pe lângă numărul mare de concurenţi, am fost bucuroşi şi de creşterea numărului de voluntari. Mulţi dintre ei deja voluntari cu state vechi, unii chiar tripli campioni la Gerar :D. Dacă lucrurile continuă în ritmul asta cred că la anul o să facem selecţie la voluntari :))

Cu o zi înainte traseul avea câteva porţiuni de gheaţă acoperite de zăpadă care ar fi fost un post perfect pentru fotografi dar şi pentru ambulanţă. Din fericire, co-organizatorii noştri Facultatea de Inginerie si Politehnica au fost la înălţime şi au dat cu anti-derapant, chiar de două ori sâmbătă. Astfel că, duminică s-a putut alerga perfect, asfaltul se vedea aproape pe tot traseul. Din păcate, dacă învârteai mai repede picioarele, îţi pictai un pic spatele cu picăţele.

Anul acesta, MC-ul de anul trecut, Marian Tudorica, a trecut în echipa a alergătorilor (felicitări pentru locul 1 la mixt). Pentru că timing-ul s-a ţinut cu chip-uri mi-a fost încredinţat microfonul ca să am şi eu ce face pe la start cât aleargă oamenii.
Am încercat să încurajez pe toată lumea pe măsură ce trecea prin poarta de start/finish. Din păcate, în capul meu s-a făcut o adevărată salată de nume. Mereu îmi aduceam aminte numele celor care au trecut abia după ce treceau de poartă. La anul îmi voi lua laptopul cu lista de înscrieri 😀

Anul acesta, deşi nu s-a bătut recordul traseului, s-au obţinut rezultate foarte bune. Mă bucur foarte mult văzând cum a crescut nivelul concurenţilor. Puteţi vedea un clasament general pe toate cele trei ediţii aici.

Nu am apucat să văd dacă a apărut undeva la TV vreun reportaj, dar m-am amuzat teribil auzind pe un tip în metrou vorbind la telefon.

– Auzi îl ştii frate pe Bogdan (nu mai ţin minte sincer ce nume a spus, dar să îi spunem aşa)
– …
– Ăla frate. Nebunul a alergat ieri, pe frigul ăla la un concurs.
– …
– Pe bune, la un semimaraton .- …
– Nu frate, un semimaraton adevărat. 21 km, eşti nebun.

Aşa că pe final vreau să îi felicit pe toţi nebunii care au participat la Semimaraton Gerar, fie ca alergători, fie ca voluntari.

Să ne revedem sănătoşi la anul!

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

5 Comments

  1. Neputund ajunge la concurs..mi-am facut propriu semimaraton acasa. Timp 1h 54min peace 5,22min/km. bafta spor la km.

  2. Luni dimineata am vazut la ProTv un reportaj de aprox 2 min, nu la rubrica “sport”, ci in cadrul stirilor normale! Probabil ca a fost difuzat si seara pt ca toti colegii mei neinteresati de sport m-au intrebat daca am fost si eu acolo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.