Primul Maraton – Raiffeisen Runners. Episodul 3

Steven van Groningen e un președinte de bancă atipic. Atipic, cel puțin pentru România, asta deoarece e un practicant asiduu al sporturilor de anduranță. Aleargă la maraton, participă la cursele de Iron Man (înot 3.8 km, bicicletă 180 km și apoi alergare 42.195km).

Mereu destins, cu un zîmbet plăcut pe față, nici prea protocolar în relația cu ceilalți, dar nici dispus să se tragă de șireturi cu oricine, van Groningen e o apariție care nu poate trece neobservată. Asta nu doar pentru că e blond precum un viking, ci pentru că impune, prin statură, prin fizic și mai ales prin atitudine.

Nu știu cum e Steven van Groningen ca președinte al unei bănci cu peste 6 mii de angajați, știu însă că în fața celor șapte alergători din echipa Raiffeisen Runners care se pregătesc pentru maratonul internațional București a vorbit precum un coleg mai mare, încercând să fie mobilizator și prietenos în același timp, să împărtășească puțin din experiența sa de sportiv dar și de persoană care care și-a asumat valorile induse de mișcarea fizică.

Astăzi, a treia parte a unui film care documentează experiența echipei Raiffeisen Runners de a alerga la Maratonul Internațional București (9 octombrie 2011)

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

  1. Domnul van Groningen are perfecta dreptate in privinta televizorului si nu numai. Eu nu ma uit la televizor de trei ani si am timp sa desfasor un hobby destul de antrenant 🙂 anul acesta dezvoltand “Idei Cusute”, un blog despre pasiunea mea pentru textile! recunosc in multe conversatii exemplul dumnealui cu televizorul si cunoscutii care se mira constant de cate reusesc sa fac 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.