Primul antrenament pentru maraton mai serios 10Km/47:40min

Acum vreo 2 luni am inceput sa alerg de 2-3 ori pe saptamana ( cel putin asa am incercat ) pentru a face un pic de miscare. Statul pe scaun fata calculatorului toata ziua nu face asa de bine. In plus speram ca miscarea sa imi dea si o chef de munca sa zic asa, pentru ca ajunsesem sa nu mai am chef de nimic.

Asa ca incet-incet cu ipod-ul dupa mine am inceput sa alerg prin par, la inceput cate o tura de parc si apoi tot am pulsat ca sa zic asa. La inceput dupa o tura de parc ( aproximativ 10 min prima oara ) imi iesea limba de un cot si abea puteam sa respir. Insa dupa cateva antrenamente am reusit sa fac si 3 ture de parc ( 5km / 21-22 min ) si dupa sa nu ma simt chiar epuizat.

Totdeauna in timpul alergarii am un moment cand ma simt foarte obosit, insa daca reusesc sa trec de el parca pot sa alerg incontinuu nemasimtind oboseala. Singurul lucru care inca il mai simt este o oboseala in brate si umeri ( am inceput sa fac si un pic de incalzire inainte pentru a lucra si partea superioara ).

Anyway, tot alergand din ce in ce mai mult, acum 3 zile mi-a venit ideea de a ma inscrie la un maraton. Stiu ca de la 5 Km cat alergam eu la 40Km cat sunt la un maraton e distanta mare, dar target-ul meu ar fi sa il termin si daca se poate si sub 4 ore ar fi super. Asa ca dupa un pic de googling am gasit maratonul unde sa imi fac “debutul” : Maratonul International Bucuresti – 12 octombrie 2008.

Asta inseamna ca am timp de pregatire pana atunci, poate reusesc sa mai gasesc si un semi-maraton ( 20KM ) la care sa particip pana atunci. Din pacate nu am reusit sa m-a inscriu, se pare ca faimosul formular de inscriere care scrie ca tb sa il downloadezi este un mister nu numai pentru mine dar si pentru alti care l-au cautat. Le-am trimis un mail acum 4 zile still no reply … insa in cel mai rau caz ma inscriu la sediul lor :).

Asa ca avand targetul stabilit am zis ca tb sa incep sa ma antrenez mai intensiv. Asa ca am luat frumos google maps si am inceput sa imi fac un prim traseu de antrenament. Am zis sa fie unul un pic mai lung decat pana acum asa ca am stabilit unul de 5Km pe care il voi alerga dus-intors.
Dimineata asta mi-am luat adidasi in picioare, am cautat un pic un gatorade am gasit powerade pana la urma si am plecat. Rezultatele de la prima alergare au fost :
Lap 1 ( 5Km ) : 21:07 min
Pauza mers/hidratare ( 400m ) : 4:15 min
Lap 2 ( 5Km ): 22:18
Total: 47:40

Urmatorul antrenament o sa incerc sa il fac mai lejer un pic … 5Km apoi sa mai incer unul de 10Km din nou, si incet incet sa ajung la un traseu de 40Km sa vad cum m-as descurca :).

Cam atat pentru acum …. will keep you posted with my evolution 😀
Cheers.