Pe 26 mai o sa alerg 24h

Partea bună la implicarea mea în organizarea de evenimente sportive este că fac ceea ce îmi place, partea proastă e că nu le alerg. Cum nu voi putea să alerg la Transmaraton şi la Cozia Mountain Run, am decis să îmi găsesc o altă provocare: să alerg 24h pe bandă pentru o cauza umanitară: proiectul “Fiecare copil contează” – proiect derulat de către Organizaţia Salvaţi Copiii România destinat reducerii mortalităţii infantile.

Evenimentul organizat de Ro Club Maraton şi Smart Atletic face parte din campania “42 pentru o şansă” şi va avea loc în incinta Băneasa Shopping City, partener la acest eveniment, în perioada sâmbătă, 26 mai 2012, ora 14 – duminică, 27 mai 2012, ora 14. Alături de mine vor fi încă 12 prieteni care vor alerga în regim de ştafetă toate cele 24h.

Despre proiectul “Fiecare copil contează”

România are cea mai mare rată a mortalităţii infantile din Europa. Avem o rată de 9,8%, ceea ce înseamnă dublu faţă de media din Uniunea Europeană: mai exact, la 1.000 de nou-născuţi se înregistrează 9,8 decese. Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a numărului de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mica de cinci ani, în perioada 2010 – 2015.
Prin proiectul ”Fiecare copil contează” sunt derulate acţiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componentă majoră de informare şi educare, atât în rândul viitoarelor mame, cât şi la nivelul fiecărei comunităţi, şi printr-o componentă de intervenţie, care presupune asigurarea unei alimentaţii sănătoase (suplimente nutriţionale) femeilor gravide şi copiilor cu vârsta de până la 5 ani.

Cum ne poţi ajuta?

Dacă vrei să sprijini acest eveniment o poţi face:
– promovând evenimentul pe facebook / twitter etc.
– donând pe site folosind orice card bancar
– alergând la proba de King of Speed, o cursă contra cronometru în cadrul căreia oricine se poate înscrie pentru a alerga pe o durată de 15 minute. Cel care aleargă cea mai lungă distanţă în acest interval va câştiga un premiu surpriză. Se vor premia categoriile: Vedete, Bloggeri şi Open.

Mici detalii tehnice

Zilele acestea încerc să fur puţin din secretele altor persoane care au făcut astfel de curse.
Cel mai important aspect este strategia de cursă. Din ce am citit şi din experienţa antrenamentului de 12h voi încerca să:
– alerg în regim 25/5 (25 min alergare, 5 minute mers)
– să stau pe bandă cât mai mult, să cobor de pe bandă doar la “urgente” :-p

Unele persoane recomandă schimbarea adidaşilor la 5-6 ore, o să mă gândesc să văd poate o pot face din mers :)).

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul evenimentului: http://42pentruosansa.ro/24h/

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

11 Comments

  1. Succes Gabi!
    E un lucru extraordinar. Sunt sigur ca aceasta alergare va suplini alergarile pe care nu ai putut sa le faci din cauza ca ai fost organizator.
    Am vazut ca incepi cu o mica incalzire la Ecomaraton:)

  2. Foarte isteata treaba, foarte multa implicare, tocmai din acest motiv, cand este vorba de copii (nu de vedete care primesc banii in locul copiilor bolnavi) doresc sa ma implic cat ma tin balamalele.
    Deoarece imi place ceea ce faceti pt copii, mi-a placut si sa alerg, o sa revin cu un articol pe blogul personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.