O treime de IronMan si iepure de jumate de Maraton la Oradea

Event: IronMan Oradea Data: 12/06/2010
Locatie: Oradea/Romania Probe: alergare
Timp: 03:55:00 Distanta: 42 km

Ne hotarasem de ceva vreme la concursul asta, ma refer la mine, Sergiu Buciuc si Daniel Musat. E la o saptamana dupa Stockholm dar cum nu ne doream sa tragem la cine stie loc am hotarat sa mergem in formula asta.

Plecam din Bucuresti cu trenul cu mici emotii despre ce facem cu bicicleta, dar am reustit sa “convingem” nasul sa ne lase cu pasagerul atipic si asa am petrecut prima noapte la cuseta din viata mea, cu o bicicleta pe cuseta de deasupra :D.

Am ajuns in Oradea, foarte fain orasul, imi aduce aminte de Sibiu.

oradea 005

Seara mergem la sedinta tehnica, si aflam detaliile pentru a doua zi, si seara ne retragem iar Sergiu si Daniel isi pregatesc echipamentul pentru trezirea de dimineata. Eu sunt scutit … dorm pana la 10 :D. Iar am maraton dupa-amiaza . .dar acum undeva pe la 16:00 ar tb .. ce dracu mananc eu oare ?

Pe la 9.30 vb cu Sergiu, a terminat intr-un timp foarte bun inotul se simte bine si mergem sa mancam impreuna cu Oana Badea in centru.
Ma hotarasc la niste paste.
Pe masura ce trece timpul aflam de ghinionul lui Daniel la pene si speram ca va reusii sa treaca peste toate. La ora 3 ( cred ) aflam ca a facut ultima pana si desii a ajuns pe jos in urmatorul CP nu au acolo petice asa ca tb sa abandoneze dupa pana numarul 4 🙁 .. asta e ghinion.

Ma hotarasca sa alerg totusi tura mea, sa vad macar cum ma descurc. Ma lipesc de un tip de la o alta stafeta, si ma hotarasc sa alerg cu el. Din pacate numele nu l-am retinut dar stiu ca lumea ii spune Pantani :D. Foarte tipul, a facut ciclism vreo 6 ani inainte de alergare si dupa un prim maraton la 3h.40 a facut urmatorul la 2h.40 :|. Si asta in conditiile in care si el lucreza si nu e sportiv de performanta, desi are rezultatele care il plaseaza in acest grup :).

oradea 157

Plecam in alergare, ne propunem undeva la 3h, dar pe caldura aia si cu oboseala pe care o aveam eram convins ca nu am nici o sansa sa fac asta. Tinem cat de cat ritmul pe prima tura ( din 5 ), dar simteam soarele cum ma arde si parca imi fura toata energia. Prima tura am venit la 35m. Era cat de cat ok. Cand incepem a doua tura, din motive de nevoi personale ne oprim la un hotel si eu imi dau tricoul jos si sapca si le fac fleasca .. si imi ud si pantalonii cat mai mult. Asa parca iesisem din dus am reusit parca sa pot alerga linistit inca o tura.

oradea 167

Cand am ajuns la jumatea turei 3 i-am urat lui Pantani multa bafta .. nu mai puteam sa trag, ma ajunsese oboseala si caldura. Apoi am lasat-o mai moale .. stateam mai mult la cele 2 dusuri de la mijlocul si capatul traseului. Mai stateam cu lumea de vorba, am alergat o parte din tura 5 cu Oana.

La final am terminat la 3h.55. Record personal in minus :)) Eu dau vina pe caldura :)).
A fost si oboseala, nici nu am tras la maxim, dar a fost un experiment interesant si mi-a placut.

Felicitari

Felicitari in primul rand organizatoriilor pentru curajul de a organiza un astfel de concurs in Romania.
Felicitari tuturor care au terminat acest concurs, sunteti cu totii invingatorii.
Cei care au facut tot concursul sunt cu adevarat IronMan pentru rezistenta de a termina o asemenea cursa pe caldura respectiva.
Felicitari Sergiu pentru inot si Daniel pentru bicicleta. La anul am primit si eu si Dan obiectiv sa terminam cu totii la individual 😀
Felicitari Oana pentru primul maraton si la cat mai multe.

PS: Am bifat inca unul, a mai ramas 1 maraton.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

4 Comments

  1. Eu inca n-am ajuns sa scriu despre asta….dar cu siguranta voi scrie:) curand, adica am deadline we asta.
    Parerea mea este ca toti merita felicitari, dar ca sa-ti proba fara nici o miza, doar pentru tine…felicitari:) Si ai uitat sa mentionezi ca toti 3 din echipa voastra (am eu o chestie personala cu Daniel:), dar totusi:P), ati dat dovada de o mare sportivitate, care cred ca ar fi trebuit premiata. Pentru cine nu stie: Gaby a alergat cu Pantani si cu mine (multumesc frumos! iar daca trageai iti dai seama ca nu mai puteam alerga cu tine:P); Sergiu a alergat cu Alex Diaconu (castigatorul la Ironman) si cu mine (multumesc frumos si in aceasta combinatie ma simt onorata); iar Daniel a alergat cu Melcu (si m-am batut cu ei pe linia de sosire:P)
    In plus, felicitari si pentru al treilea maraton si asteptam povestea lui si o concluzie dupa 3:)

  2. Multumesc frumos Oana, noi am alergat alaturi de voi pentru ca ne place sa alergam, dar voi meritati mai multe felicitari ca ati facut primul maraton si nu stiati la ce va bagati :))

  3. Am urmarit discutiile de pe forumul Ro Club, sunteti extraordinari toti cei care v-ati inhamat la asemenea concurs, chiar si pe caldura anuntata 🙂 Felicitari tuturor, poate la anul veti avea noroc de vreme mai binevoitoare 🙂 Bafta la maratonul no 3!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.