Născuți pentru a alerga

De multe ori când sunt în preajma unei librării şi am ceva timp de pierdut am o “compulsie” să intru şi să mă uit la ce cărţi sunt la secţiunea hobby. Dacă aş fi o civilizaţie extrateresta şi aş încerca să fac un profil al românilor pe baza cărţilor pe care le citesc, aş crede că români sunt: gurmanzi, pasionati de grădinărit sşi că au o problemă cu libidoul şi încrederea în sine. Când am aflat că apare o nouă carte în limba română despre alergare nu aveam cum să nu fiu bucuros, iar când am aflat că este vorba de o traducere a cărţii “Born to run”, una din cărţile mele favorite, bucuria a fost cu atât mai mare.

Cartea face parte dintr-o serie de cărţi ce urmează a fi publicate de Preda Publishing numită “IRun”. Următoarea carte anunţată fiind “Ultramaratonistul” de Dean Karnazes.

Am avut norocul să pun mâna pe un exemplar înaintea lansării oficiale de pe 24 mai, am reuşit chiar să termin cam jumătate din ea. Eu sunt un fan declarat al limbii engleze (offtopic: gramatica limbii engleze pentru declinarea de la singular la plural se poate transcrie în 30 de linii de cod :-p), motiv pentru care am fost puţin sceptic legat de traducerea cărţii. Mi-a plăcut mult stilul în care era scrisă în engleză, am citit-o pe nerăsuflate şi rămâneam cu o poftă de alergare după fiecare sesiune de lectură. Eram un pic sceptic dacă varianta în limba română va fi la fel de stimulatoare, însă trebuie să recunosc că traducerea este de excepţie şi cartea este la fel de captivantă şi în limba română.

Dacă te-am făcut curios şi vrei să intri în posesia unui exemplar, te invit să fii alături de mine la cursa 24H – Alergăm pentru copii şi dacă te numeri printre primii cinci la una din cele 3 categorii (Open, Jurnalişti/Bloggeri sau Vedete) vei căştiga un exemplar din cartea “Născuți pentru a alerga“.