Invitatie la Maratonul Internaţional Cluj, ediţia a III-a, 21 aprilie 2013

156754_449513841763402_513503769_n

Îmi face placere să anunţ că s-au deschis înscrierile la Maratonului Internaţional Cluj! Mi-a placut foarte mult cursa de anul trecut, startul şi finish-ul pe stadion au fost demenţiale. Vă invit aşadar să ne înscriem în numar cât mai mare. Aşa cum îi spuneam şi lui Horaţiu anul trecut, visez la ziua în care stadionul va fi plin de spectatori, până atunci hai sa îl umplem cu alergători.

Evenimentul sportiv reuneşte cel mai mare număr de alergători din Transilvania. Anul acesta ne aşteptăm la peste 2000 participanţi din România şi din strainătate, în anii anteriori luând startul sportivi din nu mai puţin de 23 de ţări.

Maratonul Internaţional Cluj 2013 va avea cinci probe:
maraton 42.195 km
semimaraton 21.0975 km
maraton ştafetă 4 x 10,55 km
cursa populară 6 km
cursa copii 2 km.

Detalii suplimentare gasiti pe www.maraton-cluj.ro.

Traseul de concurs este studiat şi ales cu pricepere, pentru a oferi nu doar suport pentru o probă sportivă, ci şi un frumos circuit al oraşului de pe Someş. Alergătorii vor trece pe lângă noul şi modernul stadion Cluj Arena, vor alerga în zona parcului, pe lângă Chios şi Casino, vor ajunge în centrul oraşului în Piaţa Unirii cu Biserica Sf. Mihail şi celebra statuie a lui Matei Corvin, vor trece pe lângă obiective turistice precum Teatrul Naţional şi Catedrala Ortodoxă.

Ca şi cele două ediţii anterioare, evenimentul este conceput ca un spectacol sportiv integral, care să ofere participanţilor şi publicului plăcerea sportului într-o atmosferă antrenantă şi voioasă. Probele de alergare vor fi introduse de MC, muzică, spoturi, sesiuni de încălzire animate, şi vor fi urmate de festivităţi de premiere, show, concerte şi alte surprize pregătite de organizatori şi parteneri. Maratonul Internaţional Cluj se transformă astfel într-un eveniment sportiv cu un grad de notorietate crescut, aşteptat cu interes de un public tot mai numeros.

Maratonul Internaţional Cluj a fost creat de către Runners Club în idea de a reuni într-o competiţie deschisă atât alergători profesionişti, cât şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un amplu proiect ce îşi propune să promoveze în rândul publicului un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive. În acelaşi timp este gândit ca un eveniment de alergare legat de oraşul Cluj-Napoca, destinat a se transforma într-un brand al oraşului, care să aducă beneficii importante şi comunităţii locale.

Ne bucurăm să organizăm cea de-a treia ediţie a Maratonul Internaţional Cluj. Acum doi ani, când am pornit acest proiect, ne-am dorit să realizăm o competiție sportivă cu nivel tehnic ridicat, pe modelul maratoanelor europene. Am reuşit să creăm un maraton al Clujului, un brand care îl defineşte ca oraş sportiv european. Amploarea participării la eveniment şi recunoaşterea internaţională a celor două ediţii anterioare ne încurajează să mergem mai departe şi să sperăm că maratonul va fi apreciat de tot mai mulţi iubitori de alergare

Horaţiu Morar, preşedintele Asociaţiei sportive Runners Club.

Asociaţia sportivă Runners Club a fost fondată în anul 2009, având obiectivul principal promovarea alergării ca sport de masă, ca fiind o activitate esenţială pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice. Runners Club organizează evenimente sportive de amploare destinate alergării: concursuri de alergare, cross-uri, maratoane. Printre evenimentele organizate de Runners Club, sunt: Alerg de placere, Sănătate prin alergare, Crosul I. Haţieganu, Crosul Hervis, Crosul Wellness – în 2010, Maratonul Internaţional Cluj 2011, Vodafone Crosul Companiilor 2011, Maratonul Internaţional Vodafone Cluj 2012, Crosul Companiilor 2012, Crosul de noapte 2012, Crosul familiei 2012.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.