Inov-8 Terrafly 313 GTX – impresii din cutie

După o întâlnire eşuată cu nenea curier, astăzi am intrat în posesia acestor frumuseţi. Nu am alergat până acum în ei (sper să îi fugăresc un pic la Baneasa Trail Race) dar până acum sunt destul de plăcut impresionat.

Impresie generală

Prima impresie în momentul în care am deschis cutia a fost aceea a unor incatari minimaliste. Un trend popular în ultima perioadă, unul care personal îmi place. Negru simplu (culoarea perfectă pentru tăvăleală prin pădure), fără prea multe briz-brizuri, love-it.

Mi se pare foarte interesant că au inclus gramajul lor în nume. Uşurei pentru o pereche de trail, mai ales că au şi goretex (de aici vine GTX).

Cum se simt

Eu sunt coşmarul vânzătorilor, care încearcă să îmi prezinte cele 15 tehnologii care le are şi eu îmi bag picioarele, la propriu. Sunt convins că tehnologiile alea sunt super şmechere, dar dacă eu nu mă simt confortabil în ei, degeaba :-p. Prima senzaţie când am încălţat Terrafly 313 GTX a fost una foarte plăcută. Deobicei la încălţările noi există o anumită rigiditate (care dispare după 2-5 alergări). Aici a fost o senzaţie plăcută din prima. Îmi pare rău că aveam ceva treabă şi nu aveam timp să ies la o tură scurtă cu ei.

Partea superioară

Toată partea superioară este din pânză cu o membrană Gore-Tex. Nu sunt neapărat fan pentru că de obicei nu mă feresc deloc de bălţi, da deloc (reminiscenţe de când eram mic şi mă certă mama că nu ocolesc bălţile, acum îmi fac de cap). Aşa că de multe ori intra apă pe deasupra, iar prin Gore-Tex nu trece apa nici din interior spre exterior :-p.

Îmi place însă stilul celor de la Inov-8 fără prea multe materiale şi îmbinări pe exterior. Îmi plac mult şi dungile de pe lateral, nu ştiu cât sunt de design, cât de rezistenţă, dar sunt faine rău :).

Tălpici

Cum spuneam este o pereche de încălţări ce se doreşte a fi minimalistă şi asta se vede şi la talpă care are o foarte mică diferenţa între vârf şi călcâi, de doar 9mm.

Tot în aceasi direcţie se încadrează şi Meta-Flex, o crestătură ce permite o flexibilitate mai mare ce ar trebui să ajute la mişcarea naturală a piciorului

Interior

Interiorul este foarte plăcut, îmbinările sunt foarte fine şi la cât m-am plimbat un pic prin casă nu se simt deloc. Limba este sudată de interior astfel că şansele ca ea să te bată sunt mai mici.

Preţ

Nu este unul tocmai mic, dar dacă vă grăbiţi puteţi să îi mai prindeţi la ofertă pe RunningShop.ro: reduşi la 575ron de la 665ron.

Concluzii

Sunt foarte încântat de ei şi abia aştept să îi testez la Baneasa Trail Race. Cum a mai tot plouat în ultima vreme cred că o să fie numai noroiul numai bun pentru testul de aderentă ;))

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

5 Comments

    • Am spus ca se doresc a fi minimalisti. Asta inseamna ca sunt mai usori fata de alte incaltari din aceasi categorie (membrana GTX-ul din pacate nu ii ajuta la greutate) si au o drop mai mic. Neexistand o definitie exacta a ce inseamna minimalist eu ma refer ca minimalisti la incalarile care au redus gramajul si drop-ul, fara prea mult suport etc. Cei care sunt zero drop, ii numesc exact asa: zero-drop. Iar cei cu talpa foarte subtire (<5mm) le spun barefoot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.