Invitatie la alergare pentru copii intr-o locatie speciala: Arena Nationala

Societatea Academică a Științelor Comportamentale continuă seria programelor sociale ”Impreuna putem mai mult” prin organizarea primei editii a crosului Crosul Societății Academice a Știintelor Comportamentale din România sub sloganul ”Copii pentru Copii”. Evenimentul caritabil din 22 iunie are în vedere mediatizarea proiectelor Parohiei Lada din județul Teleorman, precum și străngerea de fonduri pentru construirea Centrului Social ”Mana cerească” din cadrul Parohiei.

Crosul ”Copii pentru copii” organizat de către Societatea Academică a Ştiinţelor Comportamentale (SASCR) se bucură de susţinerea a doi mari campioni ai sportului: Nadia Comăneci şi Ilie Năstase, dar şi a două instituţii importante, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii.

Evenimentul se va desfăşura pe 22 iunie pe ”Arena Naţională” din Bucureşti. Crosul Societăţii Academice este gratuit şi dedicat exclusiv copiilor. Scopul evenimentului este unul caritabil şi are în vedere mediatizarea proiectelor Parohiei Lada din judeţul Teleorman, precum şi strângerea ulterioară de fonduri pentru construirea Centrului Social ”Mâna cerească” din cadrul Parohiei. Asociaţia ”Mâna cerească” a fost înfiinţată în 2012 şi are drept obiectiv strângerea de fonduri pentru copii nevoiaşi, persoane cu handicap, bătrâni neajutoraţi, precum şi pentru alte persoane aflate în dificultate.

Nadia Comăneci şi Ilie Năstase sunt ambasadorii evenimentului.

Cu toţii trebuie să sprijinim astfel de evenimente. Copiii au nevoie de noi. Beneficiul va fi dublu: îi ajutăm pe copiii dafavorizati social şi, totodată, le oferim un stil de viaţă sănătos propriilor copii. Crosul Societăţii Academice oferă o şansă în plus. Este doar un pas, unul mic, dar suficient pentru un viitor frumos oferit copiilor. Pe cer, sunt multe stele, iar copiii visează. Este loc şi pentru ei. Împreună, putem transformă speranţa în realitate
a declarat Nadia Comăneci

Pentru ajutorarea copiilor este nevoie de perseverenţă, devotament şi, bineînţeles, de muncă. Noi, cei mari, trebuie să-i luăm de mâna şi să le arătăm drumul. Am ajuns campion pentru că puştiul Ilie Năstase a fost ajutat de cei mari. Mi-ar fi plăcut să alerg alături de fetele mele la cros. Vor alerga ele pentru mine şi pentru cauza copiilor defavorizaţi
a declarat Ilie Năstase

Crosul Societăţii Academice este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani. Aceştia vor fi împărţiţi în trei categorii şi vor parcurge distanţe diferite:

  • 4-6 ani (băieţi / fete) – 250 de metri;
  • 7 – 10 ani (băieţi / fete) – 500 de metri;
  • 11 -15 ani (băieţi / fete) – 1.000 de metri.

Înscrierea este gratuită şi se poate face pe site-ul oficial
http://crosulsocietatiiacademice.ro/înscriere/.

Numărul de locuri este limitat la 200 de copii, dintre care 50 sunt rezervate pentru copiii beneficiari de la Parohia Laza. Între orele 8.15 şi 9.15 va avea loc ridicarea kiturilor de participare Crosul va debuta la ora 9.30, când se va da startul pentru categoria 4-6 ani. La 9.40 vor începe alergarea copiii de la categoria 7-10 ani, iar de la ora 91.00 cei de la categoria 11-15 ani. La ora 10.30 se va desfăşura premierea, în zona VIP de la ”Arena Naţională”.

SASCR are în vedere crearea unui cadru comun pentru toţi factorii sociali implicaţi în managementul problemelor comportamentale, pentru prevenţia apariţiei unor dezechilibre, precum şi pentru ameliorarea calităţii vieţii persoanelor afectate de aceste tulburări.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.