Sâmbăta aceasta a avut loc prima ediție a Triatlonului Herbalife 2014, organizat de Asociaţia Pegas Triatlon Club. Chiar dacă nu am făcut încă un triatlon individual mi-ar fi plăcut să fac o ștafetă. Asta pentru că în spatele evenimentului sunt oameni care pun suflet și sigur a ieșit un eveniment grozav. Cred ca 250 de participanți la prima ediție demonstrează asta.

Având în vedere discuțiile legate de utilitatea sportului în dezvoltarea unui oraș mi s-a părut extraordinar faptul că autoritățile locare s-au implicat inclusiv în pregătirea traseului. Lucru mare as spune și pe care sper să îl vâd cât mai des. Pănă atunci însă nu putem decât să felicităm municipalitatea de la Buftea.

Prima ediție a Triatlonului Herbalife Buftea 2014, eveniment organizat sub auspiciile Ministerului Tineretului și Sportului și cu sprijinul Federației Române de Triatlon s-a desfășurat în orașul Buftea, în apropierea Bucureștiului, și a presupus parcurgerea succesivă a trei probe – înot, ciclism și alergare. Probele de alergare și de ciclism s-au desfășurat pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Buftea. Sesiunea de încălzire a fost susținută de Anca Bucur, Miss Fitness Univers.

Anca Bucur si Ciprian BalanescuTriatlon Herbalife Buftea_Start Inot


Alexandru Molnar Diaconu - castigator Triatlon Herbalife Buftea_finish 3

Rezultate proba Olimpică (1,5 km înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare)

Învingătorul Triatlonului Herbalife, la categoria Individual masculin, proba Olimpică a fost Alexandru Molnar-Diaconu, cronometrat cu timpul de 01h 52min 44sec, urmat de Ciprian Balanescu pe locul doi, cu în 01h 53min 00sec, și pe locul trei – Mihai Paul Anton, cu timpul 02h 02min 30 sec.

La Individual feminin, proba Olimpică, câștigătoarea Benke Hajnalka Jakab a trecut linia de finish după 01h 22min 44sec. Poziția secundă a fost ocupată de Raluca Irimia cu timpul 02h 30min. 30sec. iar pe locul trei s-a clasat Ioana Cucereanu Bădică cu timpul 02h 36min 15sec.

Alex Molnar si Ciprian Diaconu

La Stafetă, proba Olimpică, câștigătoare a fost echipa formată TeamMD – CityGrill, timpul cronometrat fiind de 01h 53min 53sec. Pe locul doi s-a clasat echipa TYR Team, cu 01h 56min 51 sec iar pe locul trei, echipa Herbaformance cu 02h 10min 52 sec.

Rezultate proba Sprint (750 m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare)

La categoria Sprint Individual masculin, câștigător a fost Radu Claudiu, cronometrat cu 01h 01min 50sec. La feminin, pe locul întâi a ieșit Ana Simona Enciu, cu timpul 01h 15min 02sec. Ștafeta a fost câștigată de echipa The Serial Killers, cu 01h 10min 13sec.

La Cursa Copiilor s-au înscris peste 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani, care au demonstrat că pasiunea pentru sport nu are vârstă. Probele de alergare au fost împărțite pe categorii de vârstă: 4 – 6 ani – 100 m insotiti de parinti, 6 – 7ani – 250m, 8 – 9 ani – 400m, 10 – 12 ani – 800m. Copiii s-au bucurat de o zi însorită, cu numeroase activități distractive din partea Asociatiei Stelutele Vointei Buftea și au avut parte de reprezentații artistice sustinute de catre membrii Asociatiei Stelutele Vointei Buftea si de catre copiii de la Casa Ciresarii.

Triatlon Herbalife Buftea 2014

Triatlonul Herbalife Buftea a avut și o importantă componentă de responsabilitate socială, o parte din fondurile strânse cu ocazia Triatlonului urmând a fi direcționate către Casa Cireșarii II din București, sectorul 5 și destinate pentru reamenajarea exterioară a clădirii.

Ați participat? Cum a fost la eveniment?

Companiile care au făcut posibilă prima ediție a Triatlonului Herbalife Buftea sunt: Herbalife România – sponsor oficial în nutriție, WorldClass, Hibiscus Sport, Carpatina, Divertiland, Tipografia Silkat.

Partenerii media ce au sprijinit acest eveniment: ProSport – partener media oficial, Telerevolution TV City.
Partenerii instituționali: Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Triatlon, Primăria Buftea.