Impliniri in 2012. Planuri pentru 2013

Dilbert_2011_1_1

2012 a fost un an fantastic pentru mine, unul plin de bucurii şi satisfacţii, unul în care pot spune că am început cu adevărat să mă ocup aproape integral de realizarea de proiecte sportive. Am alergat la mai puţine competiţii, însă acest lucru a fost unul benefic, am ales competiţii cu adevărat frumoase şi dragi. Unde nu am găsit una după nebuniile mele, mi-am făcut-o cu mâna mea.

Cum a fost 2012?

A fost un an plin. An în care am schimbat mai multe roluri, dar fiecare cu frumuseţea şi satisfacţiile lui.

Am fost organizator

În 2012 numărul competiţiilor unde m-am ocupat de organizare a crescut simţitor. Pe lângă Semimaratonul Gerar şi Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, am fost implicat în organizarea a doua noi competiţii în cadrul Ro Club Maraton: Cozia Mountain Run (proiect la iniţiativa lui Tudor Butu) şi Transmaraton (realizat alături de Andrei Roşu).

Am continuat organizarea VeloCompass, un concurs pe care l-am iniţiat anul trecut şi pe care îl organizez alături de Radu Milea. În plus, anul acesta am realizat şi ediţia beta a unui concurs ce va avea loc în 2013: Iron Feet Azuga.

Am fost consultant/colaborator

Cum evenimentele sportive de masă au devenit o pasiune în sine, nu mă satur doar să organizez competiţii proprii, ci pun umărul la muncă pentru a ajuta şi alţi organizatori. Anul acesta m-am bucurat să fiu alături de Smart Atletic (Winter Tri si Tri Challenge), Bucharest Running Club (Semimaratonul si Maratonul Bucuresti) şi de Stanislav Georgiev pentru proiectul 1000km Balkan Challenge, proiect realizat împreună cu Ro Club Maraton.

Am alergat în cadrul unor proiecte inedite

Deşi nu am alergat foarte multe concursuri anul acesta, a fost cred cel mai împlinit an pe partea de alergare. Anul acesta am avut două obiective mari: 24h pe bandă şi participarea la Trans România Run.

Cursa de 24H a fost probabil cea mai mare satisfacţie a mea ca sportiv. Momentele trăite la final (alea din timpul s-au şters :-p) au fost probabil unele din cele mai fericite. Cu siguranţă voi mai trâi astfel de momente, nu de alta, dar am idei multe pentru astfel de nebunii şi vreau să mai trec odată prin acea stare (mă refer la cea de la final) :D.

Trans România Run de anul acesta mi-a oferit ceva obstacole de trecut. Am avut o zi în care mi-am pus serios problema să mă opresc. Am băgat însă capul în pământ, am strâns din dinţi, am înjurat încontinuu şi cumva am reuşit să termin etapa. A meritat însă. A fost un traseu absolut superb, o cu totul altă experienţa faţa de anul trecut.

Un nou proiect inedit a fost în cadrul Maratonului Internaţional Bucuresti când am alergat ca pacemaker la 3h 30, dar nu oricum, ci desculţ. O nebunie după care am rămas cu urme negre vreo patru săptămâni. Cam atât a durat până au revenit de la negru de asfalat la culoarea obişnuită tălpile.

Am susţinut cauze speciale

Am continuat şi anul acesta să susţin prin evenimentele în care sunt implicat cauze sociale. Am alergat 24H pentru Salvaţi Copiii România, la Transmaraton am avut două cauze sociale: Hospice şi Viitor Plus, alergarea desculţ şi participarea mea la 1000km Balkan au fost pentru Fundaţia Motivation. Mi-a făcut plăcere să susţin şi altfel decat prin alergare cauzele dragi mie, astfel că la finalul anului am fost şi am plantat copaci alături de Viitor Plus pentru care am alergat la Crosul Pădurii.

Am îmbinat cele două pasiuni: sportul şi programarea web

În 2012 am lucrat foarte mult la portalul 42km.
Cea mai intensă munca a fost la secţiunea de rezultate care acum conţine 200 de evenimente şi peste 64.000 de rezultate. M-am bucurat foarte mult că acest proiect a fost apreciat atât de alergători (ce îmi trimit mereu cereri de updatare a profilelor) cât şi de organizatori (pentru serviciul de generare de diplome electronice).

Sunt foarte bucuros că am reuşit să lansez şi o nouă secţiune a portalului, cea pentru înregistrări la evenimente sportive. Până acum serviciul a fost testat pentru evenimentele Ro Club Maraton, ultimul fiind Semimaratonul Gerar unde am introdus şi posibilitatea de plată online a taxei 🙂

Am iniţiat proiecte de promovare a sportului şi sportivilor

Din când în când am mici idei prin care încerc să promovez sportul de masă.
– am invitat bloggerii să scrie despre Campionatul Naţional de Seniori într-o iniţiativă ce am numit-o: Jurnalistul alergătorilor.
– am lansat o invitaţie să vizionam impreuna maratonul feminin de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 si ne bucurăm de performanţa maratonistelor Constantina Dita şi Lidia Simon.
– am încercat să promovez întâmpinarea lui Marius Ionescu la sosirea de la Jocurile Olimpice, precum şi realizarea şi completarea pagini lui de Wikipedia, una pe care cred că o merită din plin.

Pe lângă aceste idei, am continuat întâlnirile informale iniţiate alături de Marian Chiriac: Serata Alergătorului, intâlniri unde am urmărit nişte documentare foarte faine, zic eu: un film despre film despre ”Diagonala Nebunilor”, The Athlete, Endurance.

Spre sfârşitul anului am lansat şi podcastul Primul Maraton, primul podcast despre alergare din România. Alături de Marian Chiriac şi Andrei Roşu, odată la două săptămâni, înregistrăm live un episod în care discutăm diverse teme despre alergare. Dacă nu le-ai ascultat până acum, poţi să asculţi primele 3 episoade aici. Următorul episod va fi anunţat în primele zile din ianuarie 🙂

Planuri pentru 2013

Anul 2012 a fost un an plin de împliniri pentru mine. Un an care mi-a dat curaj şi motivaţie să realizez şi mai multe în 2013.
Nu aş vrea să trec însă mai departe înainte de a mulţumi Oanei care a fost alături de mine în toate aceste proiecte şi fără de care, cu siguranţă nu reuşeam să le pun în aplicare.

Anul acesta nu voi oferi o listă cu bife, am obiective mai complexe şi unele sunt încă secrete :-p.

Voi continua desigur să organizez evenimente sportive. Pe lângă evenimentele realizate anul acesta (deja lucrăm la Transmaraton şi Velocompass) voi avea şi câteva ideei noi :D. Nu dau detalii, va trebui să rămâneţi pe frecvenţă :D, vă spun doar că unul dintre ele va fi cel mai probabil pe 1 iunie, altul va fi în premieră în România ;).

Lucrez deja la nebunia pentru 2013. După 24H mi-am dat seama că îmi plac astfel de nebunii aşa că, după ce am sortat prin cutia de idei, am ales provocarea. Din păcate, nici aici nu pot să vă spun decât că implică tot 24H şi că voi încerca să bat un record mondial. Ghiciţi ce este?

Este în plan şi un proiect caritabil, inedit desigur, unul în care vor fi implicaţi mai mulţi sportivi de top din România. Sper că până la jumatea lui ianuarie să stabilim toate detaliile şi să va anunţ despre ce este vorba.

Aşa mă mănâncă limba să va dau mai multe detalii despre toate planurile din 2013, dar nu vreau să o fac până când nu sunt toate lucrurile puse la punct :-p. Bine hai că va mai dau un detaliu din casă, pregătesc ceva special şi pentru doritori de ultra ;).

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

15 Comments

  1. 24 de ore descult? Asta va lasa urme cam o jumatate de an :). Felicitari Gabi pentru ce ai realizat si mult succes in noul an!

  2. Bravo Gabi, m-am bucurat de randurile de mai sus si sunt foarte curios cu privire la surprizele din 2013.
    Mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.