Baneasa Trail Race – primul test pentru Inov-8 Terrafly 313 GTX

31564_443366312385781_2019238053_n

Anul ăsta am fost mai cuminte, nu am alergat la aşa multe curse. Le-am ales un pic. Băneasa Trail Race nu era pe listă, însa după experiența faină de la Azuga era păcat să ratez o cursă, vorba aia, la mine în grădină :-p
Mai ales că aveam ocazia să iau startul alături de nume mari din atletismul românesc (Marius Ionescu, Nicolae – Alexandru Soare etc.) şi să testez noile încălţări: Inov-8 Terrafly 313 GTX.

Aşteptările legate de traseu au trecut prin câteva transformări. La început mă aşteptam la un traseu fain de toamnă, imagine care s-a transformat apoi într-o cursă prin prin noroi (lucru care nu mi-ar fi displăcut, în interior am printre altele şi un suflet de porcuşor) şi în final a ajuns la un antrenament pentru Gerar. Numai bine, cum la Gerar eu sunt mereu de serviciu la finish.

3 .. 2 .. 1 .. START

S-a plecat destul de tare, cu Ionescu şi Soare la înaintare era de aşteptat. Eu mă aşez în trenuleţ cu Radu şi Bălan. Radu încearcă să îl tempereze pe Bălan care încearcă să tragă după TGV-urile din faţă: “Stai mai încet Bălane, ăştia fug cu 3 pe mie”.

După prima buclă prin parc începe traseul adevărat. Organizatorii ne-au pregătit o potecă bătătorită şi zăpadă peste glezne pe margine. Pentru mine este prima alergare pe zăpadă de anul acesta! Cu un pic de încălzire înainte de cursă, mă adaptez un pic din mers, mă rog din alergare. Inov8-urile se lipesc bine. Pe porţiunile mai îngheţate dansez un pic precum Bambi, din fericire fără elementele de îmbrăţişare a solului.

Radu şi Silviu încep să se distanţeze uşor, hai să mai bag şi eu nişte cărbuni să nu îi pierd din vedere. Basculez vreo două lopeţi, însă distanţă nu scade deloc, din contra. Patinez pe potecă, asta e! Hai prin zăpadă, sigur îi ajungem. Încep pedalatul prin zăpadă, cu pasul mai înalt, ca să nu mă împiedic de zăpadă, deja mă vedeam drept Kilian alergând prin munţi, că tot văzusem trailerul de la Summits of my life de curând (între timp s-a lansat şi filmul). Nişte voci venind repede din spate mă trezesc rapid din visare. Florin şi Mihai trec unul câte unul pe lângă mine. Odată cu ei trece şi Florina Pierdevara. După ce că eram demoralizat că încetinesc s-a năruit şi scopul meu de la fiecare cursă, să fiu prima fată, nu la propriu, să fiu mai bun ca prima fată, înţelegeţi voi ce vreau să zic.

De ce alerg aşa încet, oare de la încălţări? Poate de la zăpadă? Să fie oare de la faptul că de la MIB am alergat doar la Azuga şi de 2-3 ori prin parc? Nu, n-are legătură, cred că nu am mâncat bine dimineaţă :- p.
În timp ce mintea e ocupată cu această analiză, încercând să compileze tabele şi grafice cu influenţa diverselor elemente la forma fizica în care mă aflu, picioarele profită de neatenţie şi trec la ritm de croazieră. Mai trec pe lângă mine vreo 4-5 alergători, până când îmi revin la realitate. E frumos prin pădure, dar suntem totuşi la concurs.

12042_443366435719102_1399695523_n

Imediat cum mă depăşeşte Alex Ciocan, mă lipesc în spatele lui şi dau drumul la picioare. Stau la plasa până ieşim din pădure şi am loc să depăşesc. Strâng din dinţi şi dau usor drumul la compas. Pe ultimele sute de metri sprintez şi ating probabil viteza incredibilă cu care Marius Ionescu a alergat toată cursa :-p.

Termin în 45min 58sec, locul 16 la masculin şi 5 la echipe. Felicitări Florin, Mihai şi Hiroko.

406722_443366339052445_118890492_n

Concluzii cursa

A fost o cursa superbă cu un traseu foarte frumos, păcat de forma mea fizică. Dar nu îi bai mă antrenez eu toată iarnă şi revin eu la anul să mă răzbun. Până atunci nu pot decât să rămân cu o amintire frumoasă şi cu poftă mai mare pentru alergat iarna asta sau poate ski de tură 😀

215098_443414192380993_1373934044_n

Concluzii Inov-8 Terrafly 313 GTX

Mi-au plăcut mult cum s-au comportat prin zăpadă. Au avut o aderentă foarte bună, prindeau foarte bine.
Am fost foarte placut impresionat de gore-tex. Nu sunt mare fan, dar aici au prins chiar bine. Nu am avut probleme cu frigul la picioare deloc in timpul cursei, desi eu sunt mai masochist din fel si deobicei folosesc disconfortul creat de frig sa ma tina in priză şi să mă împingă să termin mai repede, din cand în când un pic de confort e chiar plăcut :-p.Deşi nu am avut ghetre, nu mi-a intrat zăpadă pe deasupra, aşa că după cursa deşi nu mi-am schimbat încălţările, aveam picioarele perfect uscate :D.

PS: cei de la Running Shop au adus si modelul de fete: INOV8 TERRAFLY 287 GTX W

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.