Prima iesire la ski pe anul asta

DSC01438

Pe 30 decembrie am ieşit la ski de tură. Iniţial vroiam să mergem în Predeal, dar la invitaţia lui Sergiu am schimbat pentru Piatra Mare. O coborâre printre copaci e mai faină, iar ca începător înveţi mai mult. Când vezi cum vine copacul spre tine gaseşti o soluţie să iei virajul mai repede decât pe pârtie unde ai câţiva zeci de metri să pregăteşti manevra imposibilă. Se pare însă că intuiţia noastră pentru Predeal a fost corectă.

Ajunşi în Dambu Morii am ieşit din maşină fericiţi, era zăpadă. Ne-am echipat complet, cu schiurile în picioare si am început marea urcare. Am exersat manevre delicate la trecerea peste podeţ, totul până 100 metri mai tarziu, la intrarea în pădure. Aici era toamnă. Optimişti ne dăm schiurile din picioare şi începem urcarea în clăpari spre mirarea unora de lângă noi ce probabil se gândeau că ne antrenăm cu greutăţi pentru vreo provocare nebunească.

Urcăm agale dealul privind mereu în faţă, a apărut zăpada? da acum? după curba asta sigur apare. “În 100m sigur dăm de zăpadă”, ne asigură Sergiu râzând sarcastic înainte să ne ofere şi completarea: verticali :-p.
Din păcate nu au fost nici verticali, aşa că după vreo 40-45 de minute de urcat am decis să mergem în Predeal. Schiasem deja prea mult în Piatra Mare;)
La coborâre colegii de drum de la intrarea în pădure ne felicită pentru decizia noastră: “Noi am vrut să va spunem că nu prea e zăpadă”.

Am mers aşadar în Predeal unde am găsit mai multe maşini decât schiori pe pârtie.
Noi ne-am bucurat, era bună zăpada şi pârtia liberă, numa bună pentru un pic de mişcare. Am urcat şi coborât de două ori pârtia pe schiuri, nu ne-am muncit prea tare dar a fost de ajuns ca să prind iar gustul pentru ski.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.