De ce nu sunt așa folosite casele automate?

Acum ceva timp am auzit o întâmplare despre un curs pentru câteva doamne de la o croitorie. Se întâmpla pe la finalul anilor 90 dar cred că unele lucruri sunt la fel de actuale și acum la casele automate 🙂

Niște tipi au primit sarcina să instruiască doamnele de la o croitorie să folosească echipamente moderne, mașini de cusut programabile. Din păcate însă lucrurile au pornit mai greu și nu prea reușeau să înțeleagă de ce. Doamnele nu prea se înghesuiau să se înscrie la aceste cursuri de formare.

La început au crezut că e o frică de tehnologie, de faptul că aceste mașini o să le înlocuiască la un moment dat complet. Dar au avut la un moment dat un pic de inspirație. Și-au dat seama că unele doamne nu prea vroiau să încerce din teama de ridicol.

Acum poate părea ciudat, dar atunci mouse-ul era ceva mai nou, nu știau cum să îl țină, cum să îl folosească. Hai că o tastatură ai mai văzut și la o mașină de scris, dar cu chestia de lângă ce faci. Dacă o țin aiurea mă fac de rușine in fața colegelor.

Astăzi am trecut prin Carturesti pentru ceva cadou pe ultima sută de metri, că tot omul. Am găsit rapid ce vroiam dar am plecat spre casă cu inima strânsă căci la intrare am văzut o coadă de vreo 15 persoane, de inițial credeam că stau la vreo lansare de carte cu autograf sau ceva.

Dar cum mă așez la coadă, văd imediat o casă automată cu o singură persoană. Întreb mirat dacă e o singură coadă sau stau pentru casele normale. Aparent toată lumea prefera casierul și coada aferentă.

Acum poate cu tot lucrul asta la distanță și conferințe online, mai vrei și interacțiune umană. Dar cred că pentru unii este și teama de ridicol dacă ceva nu merge cum trebuie la casă. Și trebuie să recunosc că se întâmplă de multe ori să dezbați probleme existențiale cu ele. Pune produsul pe cântar, ba există, ba nu există, ia-l înapoi, pune din nou etc. Iar când în spate sunt alți oameni care așteaptă, te simți un pic cam un angajat în prima zi. Că să nu mai zic când trebuie să chemi pe cineva și primești întrebarea: ce ați făcut?

Eu sunt mai nesociabil și sincer mă bucur când văd astfel de case. Ies mai repede și cu ocazia asta, cum spun bătrâni, învăț și eu o meserie. Dacă nu mai merge treaba cu sportul și Galantom, am ceva experiență la scanat produse.

Voi folosiți casele automate?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.