De ce e traficul prost

Ne plângem mereu de trafic. Dar de obicei când spunem trafic ne referim în mare parte la mașini. Eu sunt unul din cei radicali care cred că până nu durează un drum cu mașina personală de 2-3 ori mai mult decât transportul în comun nu o să lăsăm mașina acasă. Aparent chestia asta se numește Paradoxul Downs-Thomson.

E un paradox, pentru că susține că lărgirea străzilor face traficul mai prost, atrăgând din cei care luau în trecut mijloace de transport în comun.

Fiecare dintre noi vrem să ajungem unde avem nevoie cum e mai ușor, ieftin, convenabil etc. Dacă e mai uşor cu metroul nu e nimeni chiar așa încăpăținat să stea o oră în mașină. Din păcate însă dintre toate modurile de transport mașina personală este cea mai proastă ca şi capacitate. Ba mai mult când ajungi la destinație mai încurci suplimentar traficul cât cauți un loc de parcare sau stai “un pic” pe avarii să ridici pe cineva.

O fi asta strategia domnului primar, să facă traficul cu mașina extrem de prost. Așteptăm și pasul 2 cu transportul în comun mai rapid și comod :-p

Mai multe detalii despre povestea asta găsiți aici sau în clipul de mai jos 😉

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.