Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Cum iti imbunatatesti viteza de alergare ?

16.86K 14

De cand m-am apucat de alergat m-am pus si am tot citit mereu pe diverse site-uri pe internet despre teoria acestui sport ( da, are si un pic de teorie nu doar alergi de nebun :)) ). Si astazi am dat peste un nou termen exercitii pliometrice (plyometrics).

Plyometrics este un tip de exercitiu / antrenament gandit pentru a produce miscari rapide si puternice, si a imbunatatii functiile sistemului nervos ( se refera la timpi de reactie al muschilor 😉 ) si sunt folosite pentru imbunatatiirea performatelor intr-un numar foarte mare de sporturi. Exercitii pliometrice in care muschii sunt intinsi si contractati in secvente foarte rapide, se folosesc de puterea, elasticitatea muschilor si a tesuturilor din jurul lor pentru a sari mai sus, alerga mai repede, a lovi mai tare, in functie de sportul pentru care sunt folosite.

Suna cam complicat nu-i asa ? Cel putin pentru mine, asa ca m-am apucat sa caut ca deobicei pe youtube, cum poti sa inveti mai repede decat vizual.

Si am gasit acest video despre bazele exercitiilor pliometrice si am ramas uimit, credeam ca e nustiu ce exercitiu secret.

Mai tineti minte orele de sport de la scoala … si incalzirile de la inceputul lor … saritura strengarului ?
Gata nu mai zic nimic … vedeti restul in video

Enjoy

PS: astea nu sunt toate exercitiile pliometrice, mai sunt si altele … o sa pun cred ca maine sau zilele astea un alt antrenament plyometrics pentru alergat

14 Comments

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.