Casti pentru alergare

Anticipez că la cursa de 24h pe bandă voi avea nevoie de toate trick-urile din lume pentru a face timpul să treacă un pic mai repede, aşa că voi apela şi la un “viciu” mai vechi: ascultatul muzicii în timp ce alerg. Să nu mă înţelegeţi greşit, nu sunt împotriva lui, eu am renunţat din motive practice: sunt uituc (uităm să le iau sau să încarc playerul) şi ofticos (uram să mi se termine bateria în timpul alergării). Totuşi la cursa asta voi apela la căşti pentru a ascultă muzică, un podcasta sau poate mă uit la un film. Problema mea acum este ce fel de căşti.

Din ce m-am uitat şi citit în stânga în dreapta m-am hotărât pe seria de sport de la Sennheiser. Ei au 3 modele:

Căşti Sennheiser CX 680 Sports

Care se băgă în urechi, lucru care nu îmi place deloc şi cred că o să sar această opţiune.

Căşti Sennheiser OMX 680 Sports

Am mai avut tipul acesta şi îmi plăceau destul de mult. Erau comode, uneori mai săreau, însă din ce am citit astea stau destul de bine.

Căşti Sennheiser PMX 680 Sports

îmi plac acest tip, însă am testat vreo două modele şi chiar dacă presiunea pe care o exercită este destul de mică în timp era deranjantă.

Deci care să fie?

Dintre cei care alergaţi cu muzică, care mi le-aţi recomanda?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

10 Comments

 1. Eu am Sennheiser PMX 680 Sports si nu ti le recomand pentru ca ai mentionat si tu – sunt deranjante. Urmatoarele pe care o sa le iau o sa fie OMX 680 Sports.

   • Am avut si PMX si OMX. Subscriu la parerea despre PMX, dupa un timp presiunea devine deranjanta. Altfel calitatea muzicii este excelenta.

    Dupa cateva luni OMX au inceput sa nu mai stea foarte bine in ureche, din cauza asta calitatea sunetului a scazut considerabil. Plus ca am pierdut protectiile de cauciuc care ieseau foarte usor de pe casti.

     • Gabi, din experienta ta de pana acum, tinand cont ca semimaratonul de pe transfalpina este primul de acest fel pt mine, eu alergand doar pe asfalt din pasiune si intotdeauna cu muzica in urechi, imi recomanzi sa am la mine muzica? si ce alte accesorii consideri ca mai tb sa imi achizitionez? ghiozdanel pt apa? colanti un anume model, tinand cont de altit si poate frig? tricou?
      Multumesc !!!!!

     • Pentru acest maraton iti recomand sa nu iei muzica la tine, e mult prea frumos ;))

      Vizavii de restul o sa postam si pe site instructiuni mai aproape de eveniment in functie de conditiile meteo.

 2. recomand casti simple, ca sa fie cat mai usoare, iar ca sa nu pice din ureche iti recomand sa imbraci casca in burete (unele casti au deja husa din burete).

  • Am incercat, dar pe langa ca nu imi plac cele care stau in ureche (nici medical nu prea sunt indicate), am cred urechile strambe ca nu am gasit nici o pereche care sa stea, mai ales cand incep sa transpir.

   • ai dreptate. Conteaza mult si forma castilor. La inceput utilizam cam orice model, apoi dupa vreo 1-2 ani a trebuit sa caut unele putin mai mari si acum nu mai am probleme deloc. Trebuie tinut cont de faptul ca firul de la casti nu trebuie lasat in jos sa atarne…trebuie prins intre sort (pantalon ) si piele…ca sa nu traga castile in jos…-)… bafta si insipartie saptamana viitoare la MIB…iti urez un PB…
    stima,
    Daniel Lupulescu, tg-jiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.