Ecomarathon 2012 – raport de cursa

EcoMarathon este unul dintre acele concursuri care sunt un must în calendarul alergătorilor, cel puţin al meu. Anul acesta m-am înscris din timp pentru că era clar că locurile se vor ocupa destul de repede. A fost un concurs superb, cum ne-au obişnuit deja Mihai şi surorile, schimbarea de pe bucla doi a fost foarte făină.

În dimineaţa concursului eram cam indecis ce să fac. M-am uitat pe results.42km.ro să văd ce timpi am la ediţiile precedente şi m-am decis să plec pe timpul de anul trecut: 4h 40.

Am plecat destul de bine de la start, fiind un ciupalac, am încercat să câştig ceva distanţă pe prima parte mai plată unde eram în elementul meu. M-am bucurat că am ţinut destul de bine pe prima urcare, apoi pe coborâre, am dat drumul la picioare şi am mai recuperat ceva poziţii.
Prima buclă reuşesc să o termin destul de repede într-o oră şi 13 min. Am urcat repede dealul de la bucla doi, însă pe coborârea spre intersecţia de la cheile Grădiştei m-am dus ca deobicei fără frână şi mi-a fugit un pic piciorul. Nu m-am accidentat, nici nu durea prea tare însă mi-am dat seama că poate nu e tocmai momentul potrivit să mă accidentez, având cursa de 24h peste două-trei săptămâni. Aşa că din acel moment am luat-o un pic mai uşor, iar urcarea de până la hotel am făcut-o la pas de plimbare.

În timp ce mă plimbăm eu aşa pe traseu, pe la jumatea buclei doi mă ajunge Alex Fodor, care încearcă să mă încurajeze. Nu reuşeşte din prima, însă îmi spune să alerg că îl ajut şi pe el. Îmi dau seama că prea mă plimb ca o floricică şi o iau în alergare cu el. A fost fain şi mi-a prins foarte bine, mai ales porţiunea prin pădure de la finalul buclei care e superbă şi e păcat să nu o alergi.

Am terminat bucla doi împreună cu Fodor. Eu am mai rămas la CP şi m-am delectat cu vreo câteva bucăţi de portocală, apoi am luat-o la pas spre bucla 3 pe care am urcat-o la fel în pas de plimbare. Paradoxal, mi s-a părut mai lungă acum, decât atunci când am făcut-o într-un pas mai grăbit.
Coborârea o fac în alergare, apoi trec înapoi în regim de plimbare până termin urcarea de la Guţanu.
De aici încep alergare până la finish, asta este porţiunea care îmi place cel mai mult. De data asta am rămas destul de în urmă faţa de cei din faţa astfel că nu am reuşit să ajung pe nimeni, dar deobicei prind vreo 2-3 până la finish :D.

Termin în 4h şi 49 min, locul 32 la general.

A fost un concurs foarte fain şi deşi am încercat să mă menajez ca să nu am febră, tot am făcut ceva, nimic grav dar mă sprijineam un pic când mă ridicam de pe scaun :-p.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.