Antrenament alergare 24 ore challenge

Poate că unii dintre voi ştiu despre intenţia mea de a face în această primăvară o cursă de 24 de ore alergare pe bandă într-un scop caritabill. Dacă în ceea ce priveşte partea de organizare (când va avea loc, unde şi cum) mai există încă unele necunoscute, am zis că ar trebui să încep partea de antrenamente mai adecvate. Astfel, astăzi, la World Class Incity Bucureşti, începând cu ora 8.35 dimineaţă (destul de neobişnuită ora pentru mine, ştiu), am început un antremament de 12 ore pe bandă.

Antrenamentul a început la ora 08:35 am şi voi termina în jur de 08:40 pm.

Vom încerca să vă ţinem la curent cu mersul antrenamentului (număr de km, cum mă simt etc) pe parcursul întregii zile.

Wish me luck;)

Update 09:35
Cu resetare accidentala a benzii dupa 20 min de cand am inceput sa alerg, la finalul unei ore, aveam 9.46 km. Totul merge bine dupa prima ora in sala.

Update la 10:40
Dupa 2 ore si 5 minute, cu cateva resetari la banda, s-au adunat 20.02 km. Am luat prima pauza de 3 min pentru “refresh”;)

Update la 11:43
Dupa 3 ore de alergare cu cateva minute de pauza dupa ora 2, counter-ul;) indica 27.72 km:) Am mai luat 3 min. pauza. Devine cald, dar e bine:)

Update 12:46
La 4 ore de alergare efectiva, si 4 ore si 11 min de la inceputul challenge-ului, am contabilizat 37.22 km. Urmeaza o pauza de alte 3-5 min si din nou o ora de alergare. E cald, asta e principala problema si mici dureri de spate, dar e bine:)

Stiri pe scurt la 13:52
Deja au trecut 5 ore de alergare…am contabilizat la acestea si 20 min de odihna cumulate:) iar ca si kilometri sunt la 46.42. E cald, tot mai cald, iar turatia mai scade, dar merge bine:)

Update 15:02 a inceput a doua jumatate a clepsidrei
La 6 ore de alergare efectiva, plus aproape 30 min pauza, s-au adunat 55.72 km. E cald, dar lucrurile merg bine. N-am mai scazut ritmul decat putin in prima parte a orei. Incepe numaratoarea inversa:) Multumesc tuturor pentru incurajarile transmise aici si pe Facebook:)

Update la ora 16:10, a inceput numaratoarea inversa
La ora 16:10, aveam 7 ore si 35 minute de cand am inceput sa alerg, din care 7 ore de alergare efectiva si 64.62 km alergati in total. Am luat o pauza de 10 minute, cea mai lunga de pana acum. Greul de-acum incepe, dar e bine. In pauze, stau intins pe marginea benzii si la inceput ma intreba cate un intructor de la World Class daca ma simt bine:D

Update 17:20, au mai ramas circa 4 ore, adica am depasit 8 ore

La ora 17:20 cand m-am oprit din a 8-a ora de alergare efectiva, am concluzionat ca daca asta era un job, acum intram pe ore suplimentare;) Am totalizat 72.72 km de la start. Ritmul a mai scazut ceea ce ma face sa cred ca nu voi atinge 100 km de in 12 ore, deci ma mai antrenez;) dar sunt multumit si asa:)

Update 18:31, au mai ramas aproape 2 ore:)
La ora 18:31 cand am oprit din nou banda, am terminat ora 9 de alergare si aproape 10 ore in sala. In ultima ora am revenit la ritmul initial de 9km per ora si am totalizat 81.72 km:) atata zice counter-ul;) Mai sunt 2 ore pana la final:) adica o ora plina si inca un pic:) Multumesc tuturor care se gandesc la mine. In plus, am primit un impuls moral acum…a venit Victor Vlad:)

Update 19:29 o eroare a benzii si o resetare neprogramata…deci pauza mai devreme

Am luat o pauza de 2 minute din pricina resetarii benzii dupa 46 min. In acest mod, a mai ramas o ora pe care imi programez sa o impart in 2 bucati ca sa comasez un pic pauzele pe care le aveam programate anterior. La acest moment, am acumulat 88.36km. Mai e putin:)

Update ora 20:00 o pauza bine-meritata cu jumatate de ora inainte de finish
La ora 20:00 am decis sa iau o noua pauza inainte de ultima jumatate de ora. Am ajuns pana acum la 92.36km si ma bucur ca am reusit sa ajung aici. Ultima jumatate nu mai am rabdare;) dar e scurta:) Va multumesc ca ati stat alaturi de mine atata timp

Update pentru finish, 20:35:)
Din pacate, n-am apucat sa postam pana acum rezultatul final de la finish, intrucat ne-am grabit cu dusurile, un scurt jacuzzi si inca o stropeala ca sa nu intarziem peste programul salii care ne-a tolerat si sustinut pe parcursul a 12 ore. La ora 20:35 am blocat counter-ul;) la 95.66 km (din pacate pentru cei care mi-au dorit sa depasesc 100 km, va trebui sa ma mai antrenez pentru o asemenea distanta). Dar si asa, sunt multumit:) Finish-ul l-am facut alaturi si de doi colegi de antrenament si prieteni din Ro Club Maraton: Victor Vlad (care a facut si el un antrenament de 1 ora la Incity) si Fane Oprina, venit special pentru sustinerea finish-ului. Le multumesc pentru sustinere:) De asemenea, doresc sa multumesc tuturor celor care m-au urmarit, sustinut, care au dat like sau care m-au felicitat ori incurajat; toate aceste ganduri mi-au prins bine. Acum pot spune ca stiu oarecum ce va fi la cursa de 24 de ore;) si voi reveni in urmatoarele zile cu un articol despre antrenamentul de azi:)

Share your love
oana.badea
oana.badea
Articles: 3

24 Comments

  1. Valeu, 12 ore de alergat pe bandaaaaaa? Horor. Urasc alergatul pe banda, mai mult de 1 h n-am reusit niciodata, si asta cu mari eforturi.
    Bafta multa Gabi

  2. Inca o data se dovedeste ca daca exista o motivatie clara, in acest caz scopul caritabil, putem face lucruri deosebite! Felicitari Gabi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.