Cum sa maresti limita de 60 de minute la benzile de alergare

Odată cu antrenamentul de 12 ore pe bandă m-am lovit de o problemă pe care toţi cei care aleargă mai frecvent cred că o stiu: nu poţi alerga mai mult de 60 de minute sau 3600 de secunde, vorba poetului :-p. Când spun că nu puteţi, nu mă refer la abilităţile fizice, sunt convins că mulţi pot alerga mai mult de atât, numai că banda, de capul ei şi fără preaviz, când ajunge la 60 de minute decide că ai alergat destul şi te trimite acasă afişând mesajul: End workout.

Desigur, fiind alergători de distanţă lungă, încăpăţânaţi, prin definiţie, şi masochişti, prin fapte, nu ne lăsăm păcăliţi şi mai dăm încă odată start.
Pentru multe persoane această limită de 60 de minute nu incomodează, însă eu sunt mai încăpăţânat şi inginer pe deasupra ( a dreacu’ bandă îmi zice ea când să termin antrenamentul, unde-i mă portul ăla de date să rescriu setarea asta, fi-ţi-ar bios-ul tău să-ţi fie). Înainte totuşi să mă apuc să recodez banda, am zis totuşi să caut un pic pe google. Se pare că limita de 60 de minute este o setare care se poate schimba destul de simplu.

Pentru a modifica setarea trebuie să intri în meniul ei de settings, lucru care se face diferit în funcţie de producătorul benzii. Câteva modalităţi pe care le puteţi încerca sunt:
– ţine apăsat simultan săgeţile din dreapta pentru viteză pentru 4-5 secunde, apoi îndepărtează cordonul de urgenţă (chestia roşie din mijloc) şi pune-l la loc.
– ţine apăsat PAUSE şi apasă CLEAR de două ori. Menţine în continuare PAUSE până când apare Service Menu.
Mai sunt şi alte modalităţi şi cel mai bine e să notezi modelul şi seria benzii şi să cauţi pe internet cartea tehnică. În ea cel mai probabil vei avea combinaţia de taste pentru a intra in setări.

Odată intrat în meniu poţi folosi săgeţile să navighezi între setări până găseşti ceva de genul Max Time.
Evrika!

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

6 Comments

  1. Foarte tare, sunt curios daca te lasa sa umbli pe la orice sala la setarile astea. Apropo, bravo pentru proiectu de 24 de ore pe banda 🙂

    Pacat in schimb ca nu poti programa bezina sa sufle si cu un ventilator pe tine pentru a te racori in schimb.

  2. Salutare,ma numesc Bogdan Mincinoiu si sunt de curand mutat in Bucuresti Imi place sa alerg si am deja cateva antrenamente facute in parcul Tineretului in acest sens.Am participat anul trecut la MIB si am terminat in 3:48:16 ,drept pentru care cu o incredere vadita in mine dupa aceasta experienta m-am inscris la maratonul de la Roma din data de 18 martie 2012.Nu sunt inca membru in RO CLUB MARATON dar intentionez sa devin ,sunt doar inscris pe forum.Vroiam sa te intreb daca m-ai sunt inscrisi la maratonul de la roma alergatori din ro club maraton,eventual poate pana atunci ne cunoastem pentru ca este foarte bine sa fim mai multi la start.Vroiam sa te intreb pentru ca am aflat de la Florentina fata cu care am alergat si cu care fac antrenamentele in parcul tineretului ca ar exista posibilitatea achizitionarii unui tricou prin care sa promovezi imaginea ro club maraton si implicit imaginea Romaniei in final.Merci frumos si astept un raspuns de la tine .Te salut si iti urez o zi buna. 

  3. Salutare,ma numesc Bogdan Mincinoiu si sunt de curand mutat in Bucuresti Imi place sa alerg si am deja cateva antrenamente facute in parcul Tineretului in acest sens.Am participat anul trecut la MIB si am terminat in 3:48:16 ,drept pentru care cu o incredere vadita in mine dupa aceasta experienta m-am inscris la maratonul de la Roma din data de 18 martie 2012.Nu sunt inca membru in RO CLUB MARATON dar intentionez sa devin ,sunt doar inscris pe forum.Vroiam sa te intreb daca m-ai sunt inscrisi la maratonul de la roma alergatori din ro club maraton,eventual poate pana atunci ne cunoastem pentru ca este foarte bine sa fim mai multi la start.Vroiam sa te intreb pentru ca am aflat de la Florentina fata cu care am alergat si cu care fac antrenamentele in parcul tineretului ca ar exista posibilitatea achizitionarii unui tricou prin care sa promovezi imaginea ro club maraton si implicit imaginea Romaniei in final.Merci frumos si astept un raspuns de la tine .Te salut si iti urez o zi buna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.