Am alergat pentru Romania la Maratonul Roma – Primul maraton pe 2010

Small Breefing

Asa cum am anuntat aici, niste oameni nebuni care deranjeaza linistea parcurilor cu tropotul de adidasi au hotarat sa combine pasiunea lor cu un eveniment de “piar” pentru Romania. Multa lume se plange de Romania si de romani, chiar noi ne plangem de natura noastra, mai dam si vina pe mostenirile latine, insa acesti nebuni au zis sa se planga mai degraba de dureri de picioare la un maraton, si in acealasi timp sa o faca impreuna cu niste colegi de suferinta italieni. Asta ca sa arate ca si unii si altii au pasiuni comune si poate asa sa arate ca romanii stiu sa faca si altceva decat ……… ( a se completa cu citate din stirile de la ora 5 care incep cu “Un roman / grup de romani au” ).
Acesti nebuni frumosi cum au fost numiti de Marian Chiriac au aparut si pe la TV, vezi aici si aici.

Pre Race Event

Cu o zi inainte de concurs am mers frumos cu totii la Expo sa ne ridicam numerele, insa nu asta a fost atractia zilei. In colaborarea cu clubul italian am primit mult sprijin din partea unei persoane din partea organizatorilor ( Alessio, thanks a lot ) si tot el ne-a ajutat si cu organizarea aceastui eveniment. Asa ca sambata, chiar in mjlocul expozitiei am prezentat ideea de alerga impreuna cu clubul Italian in prezenta directorului Comisiei anti-discriminare, a directorului de cursa si a unui reprezentat al ambasadei Romane.

Picture 108

Za Race

Ne trazim de dimineata si plecam frumos pe jos spre Colosseum. Facem si o poza ca si sportivi ce suntem 😀

IMG_9986

Ne vedem cu Italienii, unii vor sa il ajute pe Ilie la misiunea de alerga cu cele 2 steaguri, dar el este decis, a zis a zis, va alerga singur.

Picture 121

Plec in cursa, plecarea a mers bine, ca mai mereu. Insa de data asta incerc sa ma tin mai infranat, dupa experientele maratoanelor din urma. Plus ca primisem destul de multe sfaturi sa nu mai plec asa tare, si dupa zicala “Daca 2 iti spun ca esti biat te duci sa te culci” eu am zis sa o las mai moale.
Am rezistat eu sa stau pana pe la Km7-8 in spatele pacemaker-ilor de 3h, dar la un moment dat m-am suparat ca prea ma impiedicam in multimea care se formase in spatele lor. Asa ca eu viteaz si cu spiritul meu de Prefontaine ( pacat ca eu am doar partea de lead runner :)) ).
Incet incet imi pun in plan sa ii las pe baietii undeva la vreun minut in spate, ceea ce a mers f bine. Insa pe la Km25 eu ma tot amageam ca inca ma tin din viteza, cand defapt incepuse se simta oboseala ( foarte devreme ) si am avut si un wake-up call cand i-am vazut pe baietii in galben in spatele meu la vreo 200m.
Incerc sa ma tin dupa iei, dar ma lasa puterile … asta e. Mai incerc si pe final sa mai cresc pasul … dar nu merge.

Finish la 3h. 06m 09s .. cu 4 secunde mai bine decat recordul anterior :))

Picture 157

Termina si Ilie cu steagurile, si cu mici incidente

Picture 169

IMG_2041

Seara merge cu totii la o pizza si o bere:

Picture 256

Pentru cei curiosi cum a fost traseul:

Concluzii

Mi-a placut foarte mult faptul ca am reusit sa realizam acest eveniment si sper sa repetam actiunea aceasta si la alt maraton.
Am realizat cata importanta au incurajarile de pe margine, parca atunci cand striga cineva Hai Romania ( citind mesajul de pe tricou ) ma invigoram, si cu atat mai mult cand aceea persoana era cineva cunoscut. Ms mult de tot Carmen, Sergiu si sotia lui Bobo ( sry dar am uitat numele, sa ma certi la urmatoarea alergare ) cand am trecut si am auzit incurajarile voastre am reusit sa gasesc mai multa energie decat orice gel :))
Mi-am dat seama ca si rulajul de Km are importanta lui, si am simtit asta pe viu la Km30 cand deja ma simteam foarte obosit.

Felicitari Dan pentru initiativa, Felicitari tuturor implicati fie ca au alergat fie ca ne-au incurajat, cu totii am reusit sa facem din acest maraton acest eveniment frumos.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.