18 zile până la Maratonul Olteniei – cum merg antrenamentele

Anul acesta este un an de relaxare pentru mine, după nebunia de pe scări de anul trecut. Mă bucur însă că am în plan participarea la Maratonul Olteniei, așa am un motiv în plus să ies mai des la antrenamente. Pentru că, trebuie să recunosc, am dus relaxarea asta mai spre lene un pic :)).

Maratonul Olteniei powered by CEZ Romania este un weekend sportiv în perioada 29-30 august, în care poți explora frumoasa regiune deluroasă din vecinatatea orașului Râmnicu Vâlcea. Sâmbătă este ziua dedicată iubitorilor de MTB, iar duminică se vor delecta pasionații de trail running. Mai multe detalii și formularul de înscrire găsești pe site-ul oficial: maratonulolteniei.ro.

M-am înscris la cursa de trail running – semimaraton și chiar sunt curios cum mă voi simți în cursă. Traseul nu este foarte tehnic, nici foarte dificil (diferență de nivel 900m), așa că dacă avem noroc și de un pic de răcoare, ar trebui să fie o alergare chiar faină.

Nu îmi place căldura de nici o culoare, așa că perioada asta nu pot să spun că mă încântă așa tare pentru a ieși la antrenamente. Norocul meu este că în fiecare an, de vreo 5 ani, din luna iunie până în octombrie, mă ocup împreună cu Oana și Marian să ajutăm o grupă mare de la Raiffeisen Bank către obiectivul lor de a alerga un Primul Maraton sau semimaraton. Așa că alergând împreună cu ei la antrenamente, reușesc să fac ceva alergare de volum.

La concurs, aș vrea să merg de plăcere. Să trag un doar cât trebuie ca să simt un pic de gâfâit, dar fără să fiu terminat la final. Așa că pentru asta, mă bucur mult că a revenit în țară Fane Oprina 🙂 Așa că un pic impulsionat de el și de Oana, încerc să reintru în tradiția antrenamentului săptămânal de pistă. Ultimul a fost un pic cam crunt, făcut un pic din amintiri și gâfâind grav la final. Totuși, m-am bucurat mult de el. Am fost nostalgic pentru acea satisfacție ușor masochistă de la finalul antrenamentului când știi că ai stors tot ce se putea din mușchi. În seara asta mă delectez din nou la tartan 😀

Cum din păcate, prin București nu avem muntele în spatele casei, cu antrenamentul specific de trail este mai greu. Am reușit însă să ne mobilizăm mai mult decât de obicei șă ieșim la munte. Nu la ture de alergat, dar încercăm să facem niște ture la un mers întins și eventual să alergăm puțin spre finalul lor. Pentru că traseul de la Maratonul Olteniei nu este cu o diferență foarte mare de nivel, sper că nu o să tragă în jos prea tare lipsa de trail.

Mai jos, găsești un mic preview al traseului de la tura de recunoaștere:

Tura de recunoaștere alergare, 9 august 2015

Hey guys, dacă vreți să vedeți locurile minunate prin care veți alerga pe 30 august, la Maratonul Olteniei, cu ajutorul băieților de la Padina Fest și HyperSport LifeStyle vă dăm un mic flavour la prima oră a diminteții! Spor la antrenamente! #maratonulolteniei #antrenamentMO

Posted by Maratonul Olteniei on Tuesday, August 11, 2015

 

Voi pentru ce vă pregătiți? Cum merg antrenamentele?

 

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.