Winter Tri 2013 – raport de cursa

551440_10152559987830332_1415794828_n

Sâmbăta trecută am participat la Winter Tri în echipa Ro Club Maraton. Aveam un obiectiv clar: să ne apărăm titlul de anul trecut. Anul acesta concurenţa a fost mai puternică, aşa că pentru podiumul obţinut la doar 9 secunde faţa de locul 2 am muncit mai mult dar a făcut să ne bucurăm de el şi mai tare.

Formula a rămas aceasi: Victor Vlad la alergare, eu la bicla şi Razvan Staicu la înot. Victor şi Razvan erau foarte bine antrenaţi pe probele lor, însă eu pe bicicletă eram cam praf. Nu mai mersesem pe două roţi de la 1000km Balkan Challenge. Trebuie să recunosc că am fost cam leneş şi am stat toată iarna cu trainerul în casă împachetat. Gata am recunoscut. E bine totuşi că acest concurs m-a scos un pic din visare, aşa că voi încerca să mă pun serios pe treabă de acum :-p.

Pregătirea bicicletei

Cum nu mai mersesem de mult pe bicicletă am uitat că pe cât de frumos e, pe atâta bătaie de cap are sportul ăsta. Nu poţi să nu apreciezi simplitatea alergării: îţi iei încălţările, o pereche de colanţi şi un tricou şi eşti gata. La bicicletă în schimb să te ferească sfantu’ de o deplasare la un concurs.
Am început de marţi şi am terminat vineri seară (a nu se uita caracteristica de mai sus: lene :-p).
Prima grijă a fost să îmi schimb gumele de la MTB. Se anunţa că va fi uscat, aşa că am urmat recomandarea lui Emanuel şi mi-am cumpărat slick-uri şi camere noi. Am ajuns cu ele bucuros acasă să îmi dau seamă că am luat camere greşite. Aveam nevoie de camere cu valvă presta :|.
Miercuri m-am apucat să curat bicicleta. Ştiu că sunt persoane care îşi curăţă bicicleta şurub cu şurub. Eu nu sunt de departe aşa de atent cu bicicleta. Aşa nepăsător sunt cu ea că nici nume nu i-am dat până când nu m-au batut la cap destule persoane că e musai. Aşa că i-am spus Bici :-p.Chiar dacă sunt inginer şi îmi place să surubaresc, nu îmi place să lustruiec bicicleta de nici o culoare. Înainte de iarnă am dus-o la un service să o regleze dar să o şi cureţe peste tot şi nu au vrut :|. Au zis că să o duc la o spălătorie întâi şi apoi îi fac service-ul :)). Aşa că de atunci aşa a rămas şi acum a trebuit să o curăţ acum. Am luat o soluţie de spălat bicicleta, care cică descompune foarte bine murdărie şi uleiul, mai e şi eco, dar al naibi tot trebuie să freci un pic cu o cârpă după ea şi să clăteşti cu o găleată de apă.
Joi am fost să schimb camerele pe valvă presta. La magazinul de unde le-am luat nu aveau, am mai fost la două până am renunţat pe ziua respectivă.
Vineri am fost la Moş Ion Roată să ridic kitul de concurs şi am luat de acolo, preţioasele camere, aşa că tocmai vineri seară am pus bicicleta la punct :D.

În toată nebunia cu bicicleta, mai trebuie să ai şi grijă transportului. Dacă nu ai maşină, trebuie să găseşti un prieten care nu numai că are maşină dar are şi un suport în plus. Norocul meu că Razvan e triatlonist, aşa că are chiar două suporturi permanent pe maşină :)) şi el face înotul. Ms Razvan!

Înainte de cursă

Ajunşi la Izvorani, îmi încerc şi eu pentru prima oară pe anul asta bicicletă, mai reglez una alta, mai dau cu un ulei pe aici pe colo şi o pun în rastel. Am puţine emoţii! Mai toţi cei care au venit aveau roti de MTB, oare ştiu ei ceva? o fi aşa mult noroi? Înainte de start primesc un sfat preţios de la Victor:
– Să mergi cu grijă! (Oooo ce frumos!!, te gândeşti la mine)
– Stai liniştit că nu mă dau chiar aşa kamikaze şi oricum aici nu am ce să păţesc
– Nu tu mă, să nu strici ceva la bicicletă! ( nu de bicicletă ii era lui frică ci sa nu abandonăm din defecţiuni tehnice :-p :)) )

3 … 2 … 1 … START

Se pleacă ca la Plevna! Eu îmi iau bicicletă din rastel şi îl aştept pe Victor. Primul vine Luţic, care predă ştafeta pentru echipa Smartatletic şi apoi vine Victor. Îi iau repede chipul şi dau drumul la pedale.

533103_10152559982405332_1519545075_n

Îl văd pe Florin, a treia echipă la ştafete care se apropia de tranziţie. Trăgeam cât puteam de tare, aveam două obiective: să îi ajung pe cei de la Smart Atletic şi să nu mă ajungă Rosioru Daniel din Happy Tree Friends.

Nu ştiu când şi cum au tecut cele două ture. Am cam pedalat cu capul în pământ şi trăgând de mine cât am putut. Auzeam încurajările de pe margine şi va mulţumesc tuturor, m-au ajutat foarte mult! Îmi pare rău că nu am putut să va răspund nici măcar cu un zâmbet.

625656_10152563143950332_1169500119_n

Am ajuns în tranziţie, am aruncat repede bicicleta şi am fugit să îi dau repede tranziţia lui Razvan. Eram tot pe doi, nu m-a ajuns Rosioru, ba mai mult recuperasem faţă de Smart Atletic. Eram la un minut jumate. După ce am dat chipul, m-am învârtit un pic să îmi revin. Nu ştiu ce puls aveam, dar îl simţeam până în gât :-p. Cât mi-am revenit eu Razvan nu numai că a terminat înotul, dar a şi recuperat restul de diferenţă şi am câştigat la ştafetă! Yupiie!

574754_10152560004110332_2057213554_n

Un gând de final

Deja de la a două ediţie se vede că acest concurs a crescut mult şi a devenit unul ce trebuie pus pe lista concursurilor ce nu trebuie ratate. Felicitări Smart Atletic!

În ce priveşte concursul meu sunt bucuros că ne-am menţinut titlul şi anul acesta. Felicitări echipa Ro Club Maraton!
Dar cel mai mult sunt bucuros că Winter Tri m-a scos un pic leneveala de iarnă!

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

 1. Bai Gabi, cum mergi asa pe bicla fara antrenament pe mine ma depaseste.
  Sa nu mai zic de cum alergi, hai recunoaste si despre alergare cat de “mult” te antrenezi 🙂

  Mi-a placut de Razvan, l-ati tarat din casa pe vremea asta, dormea ca un sconcs pe holuri pana la start, cand i-a venit randul s-a activat si a recuperat un minut jumate pe 500m fata de competitie. Wow.

  Felicitari maxime!

  • Ms frumos Sergiu.
   Recunosc ca si la alergare sunt lenes :))
   Din fericire inca ma tin tineretile sa pot alerga bine cu putin antrenament 😀

   In cazul lui Razvan la cat se antreneaza el, cred ca somnul ala a fost strategie :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.